Skip to main content

Άνδρας χτυπήθηκε από κεραυνό στη δυτική Γερμανία

Φωτ. αρχείου

Έντονες βροχοπτώσεις, αλλά περιορισμένα περιστατικά έκτακτης ανάγκης καταγράφηκαν και στις περιοχές Μάιντς, Άιφελ και Τρίερ της δυτικής Γερμανίας.

Νεκρός βρέθηκε ένας άνθρωπος όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που έπληξε χθες το βράδυ τη δυτική Γερμανία. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ αναφέρθηκαν και τροχαία ατυχήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας.

Ο άνδρας σκοτώθηκε ακαριαία, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ οδηγούσε σκούτερ, στην περιοχή του Κόμπλεντς, στη Ρηνανία – Παλατινάτο. Συνολικά, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις, κυρίως για δέντρα πεσμένα στον δρόμο και πλημμυρισμένα υπόγεια. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε προσωρινά σε κάποια σημεία και η κυκλοφορία των τρένων σταμάτησε για λίγες ώρες προκειμένου να καθαριστούν οι ράγες από λάσπες και κορμούς δέντρων.

Στους αυτοκινητοδρόμους Α3 και Α48 σημειώθηκαν πέντε τροχαία ατυχήματα, στα οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Στην περιοχή Βορμς έκλεισαν ένα σχολείο και δύο παιδικοί σταθμοί, λόγω ζημιών από έντονη χαλαζόπτωση, με χαλάζι μεγέθους μπάλας του γκολφ, όπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Έντονες βροχοπτώσεις, αλλά περιορισμένα περιστατικά έκτακτης ανάγκης καταγράφηκαν και στις περιοχές Μάιντς, Άιφελ και Τρίερ της δυτικής Γερμανίας. Από το πρωί βρέχει σε μεγάλο μέρος της χώρας, η Μετεωρολογική Υπηρεσία ωστόσο προβλέπει ύφεση από το απόγευμα και επιστροφή σε καλοκαιρινές συνθήκες από αύριο. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ