Skip to main content

Θεσσαλία: Έλεγχοι κλιμακίων για αισχροκέρδεια – Εκπτώσεις ζητεί από τα σούπερ μάρκετ το υπ. Ανάπτυξης

Φωτ. Υπ. Ανάπτυξης

Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς στη Θεσσαλία

Ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, διενεργούν κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξη, έχει ζητηθεί από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία.

Οι εκπτώσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη. Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων, γίνεται από την κάθε εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Ανησυχία για τσουχτερές τιμές και ελλείψεις στις λαϊκές αγορές