Skip to main content

Γαλλία: Μία νεκρή από αλλαντίαση σε μπαρ στο Μπορντό, επτά στην εντατική

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι που έφαγαν στο ίδιο εστιατόριο την περασμένη εβδομάδα έπαθαν δηλητηρίαση.

Τραγικό περιστατικό για ομάδα τουριστών στο Μπορντό. Το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα άτομο πέθανε μετά από σοβαρή δηλητηρίαση που υπέστη σε εστιατόριο της πόλης, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Όπως αναφέρει η Liberation, το θύμα είναι μια γυναίκα 32 ετών που βρισκόταν διακοπές με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πρόσφατα.

Τουλάχιστον δέκα ακόμη άνθρωποι προσβλήθηκαν, οκτώ εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μεταξύ του Μπορντό και της περιφέρειας Île-de-France, επτά εκ των οποίων βρίσκονται στην εντατική, σύμφωνα με σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, η οποία υποψιάζεται έντονα πιθανά κρούσματα αλλαντίασης, μιας σπάνιας αλλά δυνητικά θανατηφόρας νευρολογικής νόσου.

Οι υγειονομικές αρχές συμβουλεύουν όσους επισκέφθηκαν το μπαρ Tchin Tchin στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου να συμβουλευτούν επειγόντως γιατρό ή να καλέσουν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα (κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμετός, διάρροια, προβλήματα όρασης, ξηροστομία ή παράλυση).

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς «είναι ξένης υπηκοότητας (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Γερμανία). Όλοι τους επισκέπτονταν το ίδιο μπαρ του Μπορντό, το Tchin Tchin Wine bar, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας», ανέφεραν η νομαρχία της Νέας Ακουιτανίας  και η περιφερειακή υπηρεσία υγείας σε κοινό δελτίο Τύπου νωρίτερα μέσα στην ημέρα. «Σε αυτό το στάδιο, τα ύποπτα τρόφιμα είναι σαρδέλες σε κονσέρβα που παρασκευάζονται στο σπίτι από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου».

*Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii. Υπάρχουν έξι είδη αλλαντίασης: α) η τροφιμογενής, β) η βρεφική, γ) η εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, δ) η τραυματική, ε) η ιατρογενής και στ) η εισπνευστική. (Πηγή: ΕΟΔΥ)

Με πληροφορίες από Le Figaro