Skip to main content

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος – Ερευνάται αν συνδέεται με το μακελειό στη Λούτσα

Φωτ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Είχε στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας και τέσσερα φυσίγγια από εννιάρι πιστόλι

Στη σύλληψη ενός άνδρα τουρκικής υπηκοότητας προχώρησαν οι αρχές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χθες, Δευτέρα, το βράδυ, περίπου δύο ώρες μετά το μακελειό με έξι νεκρούς από πυροβολισμούς στη Λούτσα.

Ο συλληφθείς, 32 ετών, είχε στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας και τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών, ενώ φέρεται να είχε ως προορισμό τη Λέσβο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ εξετάζεται εάν ο 32χρονος εμπλέκεται στη δολοφονία των έξι ατόμων στη Λούτσα.

Τους «γάζωσαν» με δεκάδες σφαίρες

Υπενθυμίζεται ότι το μακελειό σημειώθηκε λίγο μετά τις 18.30, χθες Δευτέρα, στη Λούτσα. Πέντε άτομα εντοπίστηκαν νεκρά εντός οχήματος, ενώ ένα ακόμη βρέθηκε νεκρό έξω από το όχημα.

Τα θύματα ήταν τουρκικής υπηκοότητας και κάποια από αυτά είχαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας, που εξετάζεται αν ήταν πλαστές ή γνήσιες. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες έφερε γερμανικές πινακίδες οι οποίες ήταν πλαστές.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει από το σημείο πάνω από 25 κάλυκες οι οποίες και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής καταγράφει τον καταιγισμό των πυρών που σημειώθηκε κατά τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Σε ό,τι αφορά τα αίτια του στυγερού περιστατικού, οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, αλλά οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «μέχρι να έχουμε το σύνολο των στοιχείων που θα μας επιτρέψουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι» και πρόσθεσε πως υπάρχει τεράστια κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως είπε, υπάρχουν κρίσιμες πληροφορίες και στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ υπάρχουν και αρκετά ευρήματα από τον τόπου του στυγερού εγκλήματος.

Σημείωσε ακόμη πως «υπάρχουν αρκετές ενδείξεις προς την κατεύθυνση αυτή για το ζήτημα περί ναρκωτικών», αλλά πρόσθεσε πως «έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα». Ανέφερε επιπλέον πως υπήρχαν κάποια περιστατικά στο παρελθόν που προσομοιάζουν με το χθεσινό και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που εξετάζεται η συσχέτισή τους.

Κατά πληροφορίες – που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα – εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται περί «συμβολαίου θανάτου» με ανοιχτή την περίπτωση η εντολή να δόθηκε μέσα από φυλακές.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και η συλλογή υλικού από κάμερες στην περιοχή συνεχίζονται για τη σύλληψη των δραστών, ενώ αναζητούνται ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα στα οποία φαίνεται να επέβαιναν.

naftemporiki.gr