Skip to main content

«Όχι» από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας σε περίπτερα και διαφήμιση Κασιδιάρη

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Μπακογιάννης: Ενωμένοι λέμε «όχι» στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί

Δεν θα διατεθούν χώροι για εκλογικά περίπτερα, ούτε και για δωρεάν διαφήμιση στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αποφάσισε, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα δια περιφοράς.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε και, όπως σημειώνει, «με την ομόθυμη στήριξη όλων των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου», αποφασίστηκε να μη διατεθεί δημόσιος χώρος για τη δημιουργία εκλογικών περιπτέρων και να μη δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια, στις στάσεις των λεωφορείων.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις λέει σταθερά “όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό. Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα» ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη δικαιοσύνη. Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.