Skip to main content

Ιταλία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απευθύνεται στο κόμμα του από το νοσοκομείο

REUTERS/Yara Nardi

«Εδώ είμαι, εδώ για εσάς, φορώντας πουκάμισο και σακάκι για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα», είπε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από ένα μήνα, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους υποστηρικτές του το Σάββατο με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από το δωμάτιό του στο νοσοκομείο.

«Εδώ είμαι, εδώ για εσάς, φορώντας πουκάμισο και σακάκι για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα», είπε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης στην ομιλία υου, που μεταδόθηκε σε συνέδριο του δεξιού κόμματός του Forza Italia.

Κομψά ντυμένος, καθισμένος πίσω από ένα γραφείο με το πανό του κόμματος και την ιταλική σημαία πίσω του, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για την υποστήριξή τους, «η οποία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με βοήθησε να ξεπεράσω μια πολύ επικίνδυνη πνευμονία».

Ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου στις 5 Απριλίου υποφέροντας από πνευμονική λοίμωξη, μετά την οποία οι γιατροί δήλωσαν για πρώτη φορά ότι πάσχει από λευχαιμία. Πέρασε την πρώτη μιάμιση εβδομάδα στην εντατική.

Ήλπιζε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο εγκαίρως για το διήμερο συνέδριο του κόμματός του, το οποίο άρχισε στο Μιλάνο την Παρασκευή, δήλωσε πηγή του κόμματός του στο AFP νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά τελικά βιντεοσκόπησε το μήνυμά του στο δωμάτιο του νοσοκομείου την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Οι γιατροί του Μπερλουσκόνι δήλωσαν την Τετάρτη ότι η κατάστασή του ήταν «σταθερή», αλλά δεν είπαν πότε θα μπορούσε να βγει από το νοσοκομείο. Το Forza Italia είναι εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι, ο ιδρυτής του κόμματος, παραμένει πρόεδρός του. Όμως, αν και βρίσκεται στη Γερουσία, σπάνια πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις.

Έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων μετά από Covid-19 το 2020. Η Forza Italia έχει χάσει μεγάλο μέρος της υποστήριξής της από την εποχή της ακμής της, όταν ο Μπερλουσκόνι διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός μεταξύ 1994 και 2011. Η τελευταία δημοσκόπηση του YouTrend δίνει στη Forza Italia μόλις 7% υποστήριξη, σε σύγκριση με σχεδόν 29% για το ακροδεξιό κόμμα της Ιταλικής Αδελφότητας του Μελόνι.

naftemporiki.gr