Skip to main content

Διακινούσαν κοκαΐνη στην Αττική – Τέσσερις συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 41,3 γραμμ. κοκαΐνης και 13.840 ευρώ.

Κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της Τετάρτης σε Βούλα, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευής, δύο Έλληνες, 38 και 35 ετών, και 40χρονος αλλοδαπός, ως μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, καθώς και 41χρονος Έλληνας, ενώ αναζητούνται και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος ως αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την εύρεση, αποθήκευση, νόθευση και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών. Ο 35χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών κι ο 40χρονος με την εύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης, περαιτέρω διακίνηση, παραλαβή κι αποθήκευση των χρηματικών κερδών.

Απογευματινές ώρες της 18ης Ιανουαρίου οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κι εντοπίστηκε ο 38χρονος στην περιοχή της Βούλας να παραδίδει έναντι χρηματικής αμοιβής νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη στον 41χρονο. Και οι δύο συνελήφθησαν, με τον  38χρονο να αντιστέκεται στη σύλληψή του.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης στα σπίτια τους στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής και επίσης συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 41,3 γραμμ. κοκαΐνης, 6,7 γραμμ. σκόνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, 13.840 ευρώ, αναδιπλούμενος σουγιάς, τέσσερα αυτοκίνητα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζονται.