Skip to main content

Στην κούρσα για τον πάγκο του Βελγίου και ο Πίρλο

Μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ η βελγική ομοσπονδία αναζητά τον νέο προπονητή της Εθνικής και τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι των Τιερί Ανρί και Αντρέα Πίρλο.

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Βελγίου; Μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, που θα συνεχίσει στην Εθνική Πορτογαλίας αντί του Φερνάντο Σάντος, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αναζητούν τον επόμενο ομοσπονδιακό εκλέκτορά τους.

Κι εάν η υποψηφιότητα του Τιερί Ανρί, πρώην βοηθού του Μαρτίνεθ, έχει γίνει πιο ξεκάθαρη, εν τούτοις ο Γάλλος δεν είναι ο μόνος υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του εξειδικευμένου ιστότοπου TuttoMercato και της εφημερίδας Het Laatste Nieuws (Αμβέρσα), ο Αντρέα Πίρλο είναι άλλο ένα από τα ονόματα της μικρής λίστας των υποψήφιων που  «παίζει δυνατά» για τη διαδοχή.

Νυν προπονητής στον τουρκικό σύλλογο Φατίχ Καραγκιουμρούκ, ο Ιταλός ξεκίνησε δύσκολα τη σεζόν, καθώς η ομάδα του βρίσκεται στη δέκατη θέση στο πρωτάθλημα με απολογισμό πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες κι επτά ήττες.

Από την πλευρά του, ο Τιερί Ανρί έχει την εύνοια αρκετών στελεχών των αποδυτηρίων που έχουν εκφραστεί υπέρ του, όπως ο Ρομέλου Λουκάκου ή ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ.

«Έχει τον σεβασμό όλων των παικτών, έχει κερδίσει τα πάντα. Ξέρει πώς να προπονεί, ξέρει τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί. Γνωρίζει την ομάδα και το επιτελείο. Κατά την άποψή μου είναι ο ιδανικός προπονητής για την Εθνική μας», δήλωσε τις τελευταίες ημέρες ο επιθετικός της Ίντερ.

Να σημειωθεί πως ο παλαίμαχος σπουδαίος Γάλλος επιθετικός βρισκόταν στο επιτελείο των «Κόκκινων Διαβόλων» από το 2021, μετά από ένα πρώτο πέρασμα μεταξύ 2016 και 2018.

Για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων, οι οποίοι θα πρέπει να ταξινομήσουν μια αρχική λίστα υποψηφίων πριν συναντηθούν με ορισμένους από αυτούς.

Η Ομοσπονδία ελπίζει να βρει τον νέο προπονητή πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά δεν θέλει να βιαστεί. Ανεξάρτητα από το όνομα του διαδόχου του Μαρτίνεθ, το κυβερνών σώμα του βελγικού ποδοσφαίρου σκοπεύει να προσφέρει μισθό χαμηλότερο από αυτόν που έδινε στον Ισπανό τεχνικό.

naftemporiki.gr