Skip to main content

Amazon Prime: Αυξάνονται οι τιμές της συνδρομής σε έξι ευρωπαϊκές χώρες

Η Amazon, η οποία είχε αυξήσει τις τιμές της για τις συνδρομές Prime στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του έτους, θα κάνει το ίδιο από τις 15 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Αναλυτικά, οι τιμές θα αυξηθούν στη Γαλλία από 5,99 σε 6,99 ευρώ τον μήνα και από 49 σε 69,90 ευρώ τον χρόνο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 7,99 λίρες σε 8,99 (περίπου 10,6 ευρώ) και από 79 σε 95 λίρες (περίπου 112 ευρώ). Στη Γερμανία από 7,99 στα 8,99 ευρώ και από 69 στα 89,9 ευρώ. Σε Ισπανία και Ιταλία, από 3,99 έως 4,99 ευρώ το μήνα και από 36 έως 49,90 ευρώ το χρόνο.

Οι συνδρομητές θα ξεκινήσουν ειδοποιούνται από την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon France στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο όμιλος ισχυρίζεται ότι πρέπει να αντιμετωπίσει «αύξηση του κόστους αποστολής», ιδίως με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ενέργειας ή ακόμη και του «κόστους συσκευασίας».

Η Amazon France εξηγεί επίσης ότι «έχει επεκτείνει σημαντικά την υπηρεσία από την έναρξή της το 2008», αναφερόμενη ειδικότερα στον αριθμό των προϊόντων που είναι επιλέξιμα για γρήγορη παράδοση ή την υπηρεσία αγορών fast food σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Monoprix, που προσφέρεται σε περίπου δέκα πόλεις στη Γαλλία.

Η Amazon δεν επικοινωνεί για τον αριθμό των συνδρομητών της ανά χώρα και απλώς υποδεικνύει ότι έχει «περισσότερα από 200 εκατομμύρια» μέλη Prime παγκοσμίως.

naftemporiki.gr