Skip to main content

Βόλεϊ: Στα ημιτελικά σταμάτησε η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την εφετινή ευρωπαϊκή πορεία και κατ΄ επέκταση τη συμμετοχή του στο Challenge Cup Ανδρών. Οι «πράσινοι», που είχαν ηττηθεί με 0-3 στην Άγκυρα από την Χάλκμπανκ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά, έπρεπε να νικήσουν με 3-0 ή 3-1 σετ, προκειμένου η πρόκριση να κριθεί στο «χρυσό σετ». 

Οι ελπίδες, όμως, διήρκεσαν όσο και τα πρώτα δύο σετ, που κατάκτησαν οι φιλοξενούμενοι με 25-19, 25-22 και μαζί πήραν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να την αποχαιρετούν έχοντας κάνει μια πολύ καλή πορεία.

Μετά το 0-2 η Χάλκμπανκ επαναπαύτηκε, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 2-2 κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ με 30-28, 25-17, για να πάρει τελικά τη νίκη η τουρκική ομάδα ύστερα από μεγάλη μάχη στο τελευταίο σετ (20-18).

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του με ψηλά το κεφάλι, πέτυχε να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και τώρα στρέφει το ενδιαφέρον του στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου διεκδικεί πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Οι «πράσινοι» είχαν πάντως την ευκαιρία για μια νίκη γοήτρου, καθώς στο τάι μπρέικ προηγήθηκε με 11-8 αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σημαντικό πλεονέκτημα. Η Χάλκμπανκ αντέδρασε και στο τέταρτο δικό της ματς-μπολ έκλεισε σετ και αγώνα με 20-18.