Skip to main content

Hellenic Seaways: Η νούμερο ένα ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία με το έντονο κοινωνικό προφίλ

Από την έντυπη έκδοση

Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ
[email protected]

Συχνά, όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες το ενδιαφέρον εστιάζεται σε οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα.

Ωστόσο, στη Hellenic Seaways, εκτός από τα νούμερα και τους ανοδικούς δείκτες, οι άνθρωποι της εταιρείας φαίνεται πως έχουν ψηλά στις προτεραιότητες και την προσφορά στην κοινωνία αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Φυσικά για τη Hellenic Seaways αδιαπραγμάτευτες αξίες είναι τόσο η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός της, όσο και  του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στις ελληνικές θάλασσες έχει αποδείξει τη σημασία του ρόλου της για τη ναυτιλία και ως αυθεντικός Έλληνας ακτοπλόος έχει δείξει επανειλημμένως το κοινωνικό της πρόσωπο, προβαίνοντας σε ποικιλία δράσεων με αποδέκτη ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Hellenic Seaways έχει ως κεντρικό γνώμονα της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ποικιλία δράσεων με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού πρόσημου των περιοχών που εξυπηρετεί, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, της υγείας των ανθρώπων αλλά και του περιβάλλοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο η Hellenic Seaways βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων που τη στηρίζουν διαχρονικά, που δείχνουν την έμπρακτη εμπιστοσύνη τους και την έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους των ελληνικών νησιών.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τους επιβάτες των νησιών που προσεγγίζει καθημερινά ο στόλος της και αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, φροντίζοντας τόσο με τα δρομολόγιά της όσο και με άλλες ενέργειες να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Η Hellenic Seaways στέκεται αρωγός στο πλευρό των ανθρώπων που βρίσκονται στις επάλξεις για την προστασία των συνανθρώπων τους αλλά και τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πληθώρα δράσεων υποστήριξης των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη, αλλά και αρωγής σε άτομα, ομάδες και οργανώσεις που με τη δραστηριότητά τους προσπαθούν να ενισχύσουν τους πιο αδύναμους πληθυσμούς.

Πράττοντας με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς και όντας ευαισθητοποιημένη απέναντι στα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, η εταιρεία συνεργάστηκε με την οργάνωση «ΜΕΤΑδραση», η οποία αποτέλεσε αρωγό για τη βοήθεια των μεταναστών.

Με στόχο την ενίσχυσή τους, η Hellenic Seaways παρείχε δωρεάν μετακίνηση σε παιδιά αλλά και ενήλικες που τα συνόδευαν, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους αλλά και της εξομάλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Επιπλέον, η Hellenic Seaways παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να στηρίζει ενέργειες που αφορούν την υγεία του πληθυσμού.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ενισχύσει πληθώρα φορέων που δραστηριοποιούνται σχετικά, μεταξύ των οποίων τις οργανώσεις, «Γιατροί χωρίς σύνορα», Όμιλο Unesco, «Κιβωτός του κόσμου», ΚΕΘΕΑ και «Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία», ενώ στα πλοία της έχουν φιλοξενηθεί διάφορες δράσεις ιατρικού περιεχομένου με θέμα την πρόληψη ασθενειών, με μετρήσεις σε επιβάτες εν πλω σε συνεργασία με την Ελληνική διαβητολογική εταιρεία.

Δείχνοντας τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα και δρώντας ενάντια στην κρίση που μαστίζει τη χώρα, η Hellenic Seaways έχει στηρίξει φορείς όπως «Το χαμόγελο του παιδιού», σε μια προσπάθεια να μεριμνήσει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Επιπρόσθετα, η Hellenic Seaways δεν ξεχνά το περιβάλλον και τη σημασία του για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Έτσι, έχει σταθεί αρωγός στη δράση του ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος», καθώς και σε σχετικές ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Hellenic Seaways, πέραν των άρτιων υπηρεσιών που προσφέρει στους ταξιδιώτες της, δείχνει καθημερινά και έμπρακτα το ενδιαφέρον της στους ανθρώπους και την κοινωνία συνολικά με ποικιλία δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για κάθε Έλληνα.