Skip to main content

Το act4Greece στηρίζει τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία της Ελλάδας

Από την έντυπη έκδοση

Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ
[email protected]

Το act4Greece είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για την προώθηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Έχει ήδη κάνει πράξη έξι μοναδικές δράσεις, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει, από τον Φεβρουάριο του 2016, πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ συσπειρώνοντας απλούς πολίτες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο, μια από τις δράσεις του act4Greece περιλαμβάνει τη συγκέντρωση πόρων για τη δημιουργία 20 δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 απομακρυσμένων νομών της χώρας.

Σκοπός του έργου είναι να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 2.331 μαθητών ανά σχολική χρονιά.

Η δράση, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου, θα είναι αναρτημένη στην πλατφόρμα έως 31.12.2017 και με την ελάχιστη συνεισφορά όλων μας θα μπορέσει να γίνει πράξη.

Πρόσφερε και εσύ έμπνευση και πνευματική καλλιέργεια σε πολλές γενιές μαθητών με ένα κλικ στο www.act4greece.gr ή στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.