Skip to main content

Ναυτιλιακές σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η ελληνική ναυτιλία είναι πρωτοπόρος παγκόσμια δύναμη και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές για πολλές δεκαετίες τώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη χώρα μας να αναπτυχθούν πολλές μικρές άλλα και μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, ιδιαίτερα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Οι επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι πολλές, και η ανάγκη για τη στελέχωσή τους με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας τις ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου για κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό, έχει εντάξει στον προπτυχιακό (Deree – The American College of Greece) αλλά και στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του (Alba Graduate Business School, The American College of Greece) εξειδικευμένα προγράμματα ναυτιλιακών σπουδών, που σκοπό έχουν να προσφέρουν κατάρτιση και πρακτικές γνώσεις υψηλού επιπέδου.

Το προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποσκοπούν στην ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς, αλλά και στην κάλυψη αναγκών στον ευρύτερο τομέα των μεταφορών και του διεθνούς εμπορίου. Προσφέρουν στους φοιτητές μας πολύπλευρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, καλύπτοντας όλα τα αντικείμενα της διοίκησης επιχειρήσεων, παρέχοντας παράλληλα επιστημονική εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων αντικειμένων της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του διεθνούς εμπορίου. Το κάθε πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να καλύπτει τις διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της αγοράς. 

BSc in Shipping Management
Προπτυχιακός τίτλος σπουδών που προσφέρει το Deree. Απευθύνεται σε φοιτητές που μόλις ξεκινούν τις σπουδές τους και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν το shipping management. 

MSc in Shipping Management 
Απευθύνεται σε νέους που μόλις έχουν τελειώσει το πρώτο τους πτυχίο και θέλουν να αποκτήσουν την απαραίτητη εξειδίκευση για να εισέλθουν στον χώρο της ναυτιλίας αλλά και σε νέους ναυτικούς που θέλουν να αποκτήσουν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο που είναι πλέον απαραίτητο τόσο για όσους εργάζονται στα σύγχρονα πλοία όσο και στις εταιρείες. 

MSc in International Shipping and Finance 
Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σπουδών με εξειδίκευση στη ναυτιλιακή χρηματοοικονομική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται από το 2011 και οι απόφοιτοί του έχουν απορροφηθεί σε πολύ γνωστές εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι τελειόφοιτοι λαμβάνουν διπλό πτυχίο (Dual Degree) – ένα από το Alba και ένα από το Πανεπιστήμιο του Reading. 

MBA in Shipping 
Έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις δεξιότητες διοίκησης και ηγεσίας όσων βρίσκονται ήδη στον χώρο και θέλουν να ανέβουν ιεραρχικά. Το πρόγραμμα το παρακολουθούν ναυτιλιακά στελέχη με εργασιακή πείρα, αλλά και καπετάνιοι και πρώτοι μηχανικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ρυθμός απορρόφησης των αποφοίτων μας είναι πολύ σημαντικός (περίπου στο 80% μέσα στους τρεις πρώτους μήνες μετά την αποφοίτησή τους για το 2017).

Επιπλέον, τα ναυτιλιακά προγράμματα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος υποστηρίζονται τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο της ναυτιλίας όσο και από ναυτιλιακούς φορείς όπως την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, την Ένωση Ναυλομεσιτών Ελλάδος, τη WISTA Hellas και το International Propeller Club (Piraeus), οι οποίοι προσφέρουν κάθε χρόνο υποτροφίες σε υποψήφιους σπουδαστές του Alba.

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Στην κορυφή της εκπαιδευτικής πρωτοπορίας από το 1875
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία από το 1875. Περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο να εκπαιδεύσει τους ηγέτες του αύριο και να προωθήσει την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης. 

Υψηλό επίπεδο σπουδών και αναγνώριση
Το Deree προσφέρει 25 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα στους τομείς του Business, των Θεωρητικών Επιστημών, των Καλών και Παραστατικών Τεχνών, 6 μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς της Επικοινωνίας, της Ψυχολογίας, της Εκπαίδευσης και του Data Science. Οι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από τον New England Association of Schools and Colleges (NEASC) και πιστοποιούνται στην Ευρώπη από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Alba προσφέρει συνολικά 14 μεταπτυχιακά προγράμματα και φέρει επίσης πιστοποίηση του NEASC. Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System.

Υποτροφίες
To πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ύψους 6 εκατ. ευρώ ετησίως, προσφέρει στους νέους πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και σε μοναδικές ευκαιρίες για τη ζωή τους. Για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, το 85% των σπουδαστών που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν.

Το ACG φημίζεται για την ισχυρή σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, κι έτσι εξασφαλίζει στους φοιτητές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση (internships) σε κορυφαίες εταιρείες ή ομίλους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, το δίκτυο των 54.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος παγκοσμίως φροντίζει οι σπουδαστές να βρουν γρήγορα απασχόληση στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους.