Skip to main content

Η Bristol Myers Squibb επενδύει στη νέα γενιά υποστηρίζοντας το έργο του οργανισμού THE TIPPING POINT (TTP)

Σταθερά δεσμευμένη στην κοινωνική αποστολή της, η Bristol Myers Squibb (BMS) δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες Έλληνες μαθητές να υπερβούν όρια και  αποστάσεις, με σκοπό να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν τον πραγματικό επαγγελματικό κόσμο, πριν προχωρήσουν σε αποφάσεις ζωής.

Μέσω του οργανισμού The Tipping Point(TTP), μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε νησιά, σε απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας και σε προάστια των μεγάλων πόλεων διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους και λαμβάνουν απαντήσεις στις δικές τους ερωτήσεις αναφορικά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Αυτό γίνεται εφικτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει στους μαθητές να «συναντήσουν» έμπειρους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες-πρότυπα (μέντορες) από οποιονδήποτε κλάδο και από όλον τον κόσμο και να συζητήσουν μαζί τους μέσα από πρωτοποριακά και προσαρμοσμένα προγράμματα. Σκοπός του TTP είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές σχεδιάζουν και πραγματοποιούν το προσωπικό τους πλάνο κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους. Πρόκειται για μια διαδραστική διαδικασία, κατά την οποία εμβαθύνουν στα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, παίρνουν υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν, αλλά και ανακαλύπτουν προοπτικές που ίσως δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ολοκληρώνουν έναν βιωματικό επαγγελματικό προσανατολισμό που τους επιτρέπει να στοχεύσουν συνειδητά στην επιλογή της καριέρας τους και να διαπραγματευτούν πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας. Περισσότεροι από 23.000 μαθητές έχουν ως σήμερα επωφεληθεί από το πρόγραμμα TTP, σε περισσότερα από 300 σχολεία από όλη την Ελλάδα και ειδικά από ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές, όπως πόλεις και απομονωμένα χωριά στην Κρήτη, τη Β. Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και νησιά των Δωδεκανήσων.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του έργου του Οργανισμού TTP, η BMS θα «υιοθετήσει» 15 σχολεία για το έτος 20202021, δίνοντας προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως εκείνες που παρουσιάζουν  μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας ή εγκατάλειψης από τους νέους. Για τα σχολεία αυτά θα εξασφαλίσει την υλοποίηση του προγράμματος TTP για περισσότερους από 1.500 μαθητές. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας το εθελοντικό έργο των εργαζομένων της, θα ενθαρρύνει στελέχη από διαφορετικούς τομείς και βαθμίδες θέσεων της εταιρείας, να ενταχθούν ως μέντορες στο πρόγραμμα TTP, ώστε να εκπροσωπήσουν τον κλάδο τους και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με τους μαθητές, προσφέροντας σε αυτούς επιπλέον επαγγελματικά κίνητρα και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

H BMS είναι εταιρεία εστιασμένη στον Άνθρωπο και θεωρεί τη δράση αυτή σαν μια εξαιρετική ευκαιρία εκπλήρωσης της κοινωνικής της ευθύνης σε πολλαπλά επίπεδα. Αναγνωρίζει το πρόγραμμα TTP ως ένα πρόγραμμα με μεγάλη δυναμική, που προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αναμεταδώσουν αργότερα το όφελος που δέχονται στις οικογένειές τους, τα σχολεία τους, και φυσικά τον κλάδο που θα υπηρετήσουν ως μελλοντικοί επαγγελματίες. Η καθοδήγηση των νέων μέσα από καινοτόμες και πρωτότυπες μεθόδους και η προώθηση της επαγγελματικής αριστείας, εκφράζουν το πνεύμα και τις αξίες της BMS, που φιλοδοξεί να εμπνεύσει μαθητές ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας.