Skip to main content

Όμιλος Ηρακλής: Χτίζουμε Μαζί Βιώσιμες Πόλεις

Από το 1911 ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει σταθερά και δυναμικά βήματα προς την υλοποίηση του οράματός του να δημιουργήσει από κοινού με τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους συμμετόχους του ένα μέλλον βιώσιμο, ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Συνεπής στη δέσμευσή του να συνδέει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του με τις έννοιες της υπευθυνότητας και της προσφοράς στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, είναι παρών και συμβάλλει θετικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, με οδηγό τις προσδοκίες και τα θέματα που αναδεικνύουν οι κοινωνικοί του εταίροι.

Η βιώσιμη ανάπτυξη για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αποτελεί κύριο πυλώνα του στρατηγικού του σχεδιασμού και πρωταρχική αξία που καθοδηγεί τις δραστηριότητές του. Αναπτύσσει ένα ευρύ δίκτυο γόνιμων συνεργασιών με κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να βελτιώνει διαρκώς τις επιδόσεις του για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.

Στο πλαίσιο αυτό και ειδικότερα στον πυλώνα «Χτίζουμε Μαζί για την Κοινωνία», ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί αξία για τα παιδιά και τους νέους, ένωσε τις δυνάμεις του με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Ο Όμιλος συνεισφέρει ουσιαστικά στο κοινωνικό έργο της Ένωσης υποστηρίζοντας οικονομικά τα Ιδρύματα-Μέλη, αλλά και υλοποιώντας την πρωτότυπη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Γυρίζουμε για καλό σκοπό».

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ κάλεσε τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να ζωγραφίσουν την πόλη των ονείρων τους, συγκεντρώνοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερες από 200 ζωγραφιές γεμάτες χρώμα και φαντασία. Ειδική επιτροπή καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών ανέδειξαν τις ζωγραφιές που «ντύνουν» επιλεγμένα οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος από τον στόλο του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Έτσι, ο Όμιλος δεσμεύεται να γίνει το «όχημα» του μηνύματος στήριξης της Ένωσης, «γυρίζοντας» στις γειτονιές της Αττικής. Τα οχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδρομές τους, μεταφέροντας όχι μόνο σκυρόδεμα αλλά κι ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με έμφαση στη νέα γενιά, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας που έχει αναπτύξει με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Αναγνωρίζοντας τη σημασία της υποστήριξης των παιδιών, ιδίως από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο Όμιλος στηρίζει ουσιαστικά τα «δομικά στοιχεία» της κοινωνίας, τα παιδιά, ως συνεισφορά και θεμέλιο για την ευημερία της κοινωνίας τόσο του σήμερα όσο και του αύριο.

Ως ενεργός και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ θα συνεχίσει να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και των τοπικών κοινωνιών όπου έχει παρουσία, ως παράγοντας οικονομικής δραστηριότητας, κοινωνικής ευημερίας και προστασίας του περιβάλλοντος.