Skip to main content

Rontis: Επενδύσεις στην καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό για τα έτη 2020-2024

Η Rontis, με τη δυναμική της παρουσία σε ένα ευρύ φάσμα των κλάδων υγείας επενδύει συνεχώς στην καινοτομία και την ασφάλεια σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται: την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων και τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας. Έχει παρουσία σε 52 χώρες, 6 ηπείρους, ενώ διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες. Μακριά από νοοτροπίες διακρίσεων, η Rontis απασχολεί 633 ανθρώπους, 11 εθνικοτήτων, εκ των οποίων 412 γυναίκες και 221 άνδρες. Το 10% των εργαζομένων της είναι κάτοχοι τίτλων Msc.

Με εμπειρία περισσότερο από 70 χρόνια στον κλάδο του φαρμάκου, η Rontis διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλής τεχνογνωσίας για έρευνα και ανάπτυξη, το οποίο σχεδιάζει εξαρχής καινοτόμα γενόσημα προϊόντα, καθώς και ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 13,000m2 στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας, εξοπλισμένο με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία εξασφαλίζουν τις βέλτιστες συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων στερεάς μορφής τόσο στα δικά της προϊόντα, όσο και σε αυτά που παράγει για άλλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Η Rontis στα πλαίσια της ανάπτυξής της και προκειμένου να αντεπεξέλθει με επαγγελματισμό στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει απρόσκοπτα να επενδύει στη Ελλάδα: σχεδιάζει τουλάχιστον 2 επεκτάσεις του εργοστασίου της στη Λάρισα την προσεχή τετραετία, με νέες γραμμές παραγωγής, ενίσχυση του κέντρου έρευνας, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας και κτηριακές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού στην τοπική κοινωνία, στοχεύοντας στην αρτιότερη και συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων της.

Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Rontis, εργάζεται σε εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να ερευνά και να σχεδιάζει τα φάρμακα του μέλλοντος έγκαιρα και με ασφάλεια. Συνεργάζεται επίσης με διεθνή Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, με σκοπό την έρευνα καινοτόμων τεχνολογιών στον φαρμακευτικό κλάδο.

Το επιχειρηματικό πλάνο της Rontis για τις χρονιές 20202024 δίνει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων φαρμάκων και στόχο έχει να οδηγήσει την εταιρεία στο διπλασιασμό του κύκλου εργασιών της, με το 90% των προβλεπόμενων πωλήσεών της να προέρχεται από την παγκόσμια αγορά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός του φαρμακευτικού κλάδου, η Rontis δραστηριοποιείται επίσης με επιτυχία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και συσκευασία ιατρικών συσκευών επεμβατικής καρδιολογίας και ραδιολογίας, καθώς και αναλωσίμων υλικών σε διάφορους ιατρικούς κλάδους, όπως αυτός της νεφρολογίας με δύο εργοστάσια, στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Rontis έχει καταφέρει να δομήσει μακροχρόνιες συνεργασίες στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών που προσφέρει και προσαρμόζει στις ανάγκες των πελατών της, ενώ έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση προϊόντων από τον  αμερικανικό FDA. Απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο επιστημονικά και τεχνικά προσωπικό, τμήματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει τη φήμη του αξιόπιστου συνεργάτη, η Rontis έχει συνάψει συμφωνίες για τη διανομή εξειδικευμένων καταναλωτικών προϊόντων υγείας σε περισσότερες από 10 χώρες. Στόχος της ερχόμενης τετραετίας είναι η ανάπτυξη των προϊόντων αυτών με γνώμονα την ποιότητα και η σταθερή διείσδυσή τους σε νέες αγορές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Rontis Helllas, Έφη Σούλτου: «Στη Rontis η καινοτομία είναι βασικό συστατικό του DNA της. Όλοι μας εργαζόμαστε ακούραστα με επίκεντρο τον άνθρωπο, προκειμένου να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».