Skip to main content

BRAVO 2018 – Διάλογος και ανάδειξη καλών πρακτικών 

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός BRAVO, μέρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020, που αναπτύσσει εδώ και 8 χρόνια κοινωνικό διάλογο για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσω του διαλόγου με 200 κοινωνικούς εταίρους και 7.000 ενεργούς πολίτες αναδεικνύει κάθε χρόνο πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.

Φέτος, ο θεσμός δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και παρουσίασης των πρωτοβουλιών τους σε έναν μεγάλο αριθμό οργανισμών. Πέρα από φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς), επιχειρήσεις, οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών δίνει τη δυνατότητα αυτή σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και σχολεία. 

Συγκεκριμένα, με τη θεσμοθέτηση των BRAVO Schools, η σχολική κοινότητα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στο θεσμό εφόσον θα δοθεί η ευκαιρία στα σχολεία της χώρας μας να παρουσιάσουν τις εργασίες όλων των μαθητών ηλικίας 6-16 ετών αναφορικά με τους Παγκόσμιους Στόχους καθώς και τις προτάσεις τους για έναν καλύτερο κόσμο. 

Στο θεσμό BRAVO 2018 μπορούν να συμμετάσχουν φορείς και οργανισμοί που αναπτύσσουν προγράμματα τα οποία προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Υπευθυνότητα και για πρώτη φορά φέτος να τα συνδέσουν με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις μπορούν: α) Να καταγράφουν τις πρωτοβουλίες/ προγράμματά τους στο Παρατηρητήριο Βιωσιμότητας, 2) Να συμμετέχουν στον ετήσιο διάλογο BRAVO 2018 λαμβάνοντας report με τις καταγεγραμμένες αντιλήψεις τους για τα προγράμματα που αναπτύσσουν και γ) Να αναδείξουν πρωτοβουλίες και προγράμματα που αξιολογούνται θετικά από τους κοινωνικούς εταίρους και τους ενεργούς πολίτες στην ετήσια εκδήλωση των Bravo Sustainability Awards.