Skip to main content

Πατριάρχης Κύριλλος: Ο Θεός έφερε στην εξουσία τον Πούτιν

«Ο Θεός σε έφερε στην εξουσία  για να μπορέσεις να εκπληρώσεις μια υπηρεσία ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης ευθύνης για τη μοίρα της χώρας και των ανθρώπων που έχουν εμπιστευθεί στη φροντίδα σου», είπε πατριάρχης Κύριλλος, αρχηγός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και μέγας υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τα γενέθλια του Ρώσου ηγέτη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κύριλλος είναι ένθερμος υποστηρικτής της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση του Πούτιν, υποστηρίζοντας τις συντηρητικές αξίες έναντι του δυτικού φιλελευθερισμού.

Ο Κύριλλος, συγχαίροντας τον αρχηγό του Κρεμλίνου για τα 70α γενέθλιά του, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυριαρχία του Πούτιν στη Ρωσία είχε εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό. 

Ο αρχηγός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  επαίνεσε τον Πούτιν για «τη μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας και της αμυντικής της ικανότητας, προστατεύοντας τα εθνικά της συμφέροντα».

Ο Κύριλλος ευχήθηκε «υγεία και μακροζωία» στον Ρώσο πρόεδρο που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια. Κάλεσε επίσης τους πιστούς σε όλη τη χώρα να προσευχηθούν για την υγεία του Πούτιν. «Απέκτηες τη φήμη ενός εθνικού ηγέτη αφοσιωμένου με αυταπάρνηση στην Πατρίδα, αγαπώντας ειλικρινά την Πατρίδα και δίνοντας όλη σου τη δύναμη σε αυτήν», συνέχισε και ευχήθηκε επίσης «ακατάπαυστη δύναμη και την άφθονη βοήθεια του Θεού».

naftemporiki.gr