Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν έντεκα για επεισόδια σε αγώνα ΠΑΟΚ-Άρη

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων έντεκα (11) ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια εντός του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, τον Νοέμβριο του 2021, έφθασε, μετά από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δέκα Έλληνες, ηλικίας από 20 έως 53 ετών (σήμερα) κι έναν 20χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη τελούμενη με επικίνδυνο τρόπο σε απόπειρα και κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη, οι δράστες, από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν αρχικά στην αγωνιστική περίμετρο και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, ρίχνοντας παράλληλα ναυτικούς πυρσούς, καπνογόνα κ.α., με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και την αποχώρηση των ομάδων. Εν συνεχεία, από κοινού επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων (πλαστικά καθίσματα, καπνογόνα, μπουκάλια κ.α.).

Σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας, το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.