Στην πρότασή του για κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού, ολιγόμηνης διάρκειας με συγκεκριμένη αποστολή, επιμένει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, κάνοντας λόγο για «σύγχυση» των «κύκλων» του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να «αδειάσουν» την άποψή του.
Υπενθυμίζεται πως πηγές της Κουμουνδούρου, σχολίασαν με αιχμή την πρόταση του κ. Φαραντούρη πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως έχει διατυπωθεί και από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο και από το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ρητή και ξεκάθαρη: Προκαταρκτική Επιτροπή, παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές». «Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» έσπευσαν να προσθέσουν.
➡️ Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού:
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι έρχονται και άλλες βαριές δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλες υποθέσεις. Αυτό απαιτεί στήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκατάσταση της αξιοπιστίας και ενίσχυση των ελεγκτικών… pic.twitter.com/gaLRoW3f7o
— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) July 3, 2025
Από την πλευρά του, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε πως η πρότασή του «δεν είναι αντίθετη προς την πρόταση του κόμματος, τη συμπληρώνει».
«Δεν προτείνω συγκυβέρνηση αορίστου χρόνου – Μιλώ για κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού, ολιγόμηνης διάρκειας»
«Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι έρχονται και άλλες βαριές δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλες υποθέσεις. Αυτό απαιτεί στήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκατάσταση της αξιοπιστίας και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση, ούτε με αυτόν τον πρωθυπουργό. Γι’ αυτό θεωρώ αναγκαία μια Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας: «Δεν μιλάω για οικουμενική κυβέρνηση. Δεν προτείνω συγκυβέρνηση αορίστου χρόνου. Μιλώ για μια σύνθεση περιορισμένης, ολιγόμηνης διάρκειας, με έναν και μοναδικό σκοπό: να οργανώσει την προανακριτική ωστέ να μην παραγραφούν αδικήματα, να ρίξει φως στα σκάνδαλα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις αρχές και την αξιοπιστία της χώρας».
«Αν κάποιοι ‘κύκλοι’ νομίζουν ότι η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να οργανώσει καλύτερα την κάθαρση και την προανακριτική πριν πάει σε εκλογές, τότε υπάρχει βαθιά σύγχυση» συνέχισε ο ευρωβουλευτής.
«Δεν συνομιλώ, ούτε απαντώ σε κύκλους, απαντώ σε πρόσωπα»
Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση των πηγών της Κουμουνδούρου ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως έχει διατυπωθεί και από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο και από το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ρητή και ξεκάθαρη» ο κ. Φαραντούρης απάντησε: «Αν αναφέρεστε σε κύκλους, εγώ δεν συνομιλώ, ούτε απαντώ σε κύκλους, απαντώ σε πρόσωπα. Δεν απαντώ σε φήμες ούτε σε διαρροές».
«Η άποψή μου είναι σαφής και ξεκάθαρη. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει είναι δικό του πρόβλημα» συνέχισε, προσθέτοντας πως «αν θεωρούν κάποιοι ότι την Προανακριτική τύπου Τριαντόπουλου μπορεί να την οργανώσει τουτη εδώ η κυβέρνηση, από μία κυβέρνηση κοινής αποδοχής, ειδικού σκοπού, για μερικούς μήνες τότε σηκώνω τα χέρια».