Τα σορμπέ παγωτά το καλοκαίρι είναι το απόλυτο δροσερό επιδόρπιο χωρίς λιπαρά, φτιαγμένα από φρούτα και φυσικά υλικά, σούπερ γευστικά, αλλά με ένα μειονέκτημα: έχουν πολλή ζάχαρη. Ώρα, λοιπόν, να προσπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο και να φτιάξουμε το δικό μας σορμπέ φράουλα, με όλα τα καλά των σορμπέ, χωρίς την επιβάρυνση της ζάχαρης. Αντί αυτής χρησιμοποιούμε σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μελάσα* για ακόμη υψηλότερη θρεπτική αξία με έξτρα σίδηρο και πολυφαινόλες κι έχουμε το τέλειο σορμπέ πλούσιο σε βιταμίνη C που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, με αντιοξειδωτική δράση χάρη στις ανθοκυανίνες στις φράουλες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χωρίς ζάχαρη και χωρίς λακτόζη. Διαβάστε περισσότερα.