Έχοντας στη διάθεσή μας το παραδοσιακό, ελληνικό γιαούρτι, το οποίο στο εξωτερικό κάνει θραύση, μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πάντα. Αρκεί να το αξιοποιήσουμε συνδυαστικά με υγιεινά, γευστικά και ωφέλιμα υλικά, που όλα μαζί θα μας χαρίσουν νόστιμα και διαφορετικά πιάτα, που ταιριάζουν απόλυτα στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και υπόσχονται να μας δροσίσουν.
Γιαούρτι με πίτα
Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε, δηλαδή σουβλάκι που αντί για τζατζίκι θα προσθέσετε γιαούρτι, αλλά κάτι πολύ πιο εμπνευσμένο. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε ¼ κουτ. του γλυκού αλάτι κοσέρ, ¼ κουτ. του γλυκού σπόρους σουσαμιού, ¼ κουτ. του γλυκού σπόρους παπαρούνας, 1/8 κουτ. του γλυκού σπόρους αγριοκύμινου, ¾ κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και ½ κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου ή τριμμένο σκόρδο σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι και καταναλώστε το με συνοδευτικές πίτες ολικής άλεσης. Διαβάστε περισσότερα.