Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Ισόπαλοι (1-1) στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

Πανιώνιος και ΠΑΟΚ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας, στις 11 Φεβρουαρίου, μετά την ισοπαλία με 1-1 στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, που πάντως δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον «Δικέφαλο».

Σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, επιθετικό, με πολύ καλό ρυθμό και ανταγωνισμό ως το τέλος του, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με μακρινό βολέ του Πέλκα, στο οποίο η μπάλα κόντραρε και στην πλάτη του Ρισβάνη, «κρεμώντας» τον Διούδη που βρισκόταν μερικά μέτρα εκτός εστίας.

Οι «κυανέρυθροι» απάντησαν γρήγορα στον «Δικέφαλο» φτάνοντας στην ισοφάριση στο 34΄ με έξοχη κεφαλιά του Μασούρα, ύστερα από ταχύτατα εκδηλωμένη επίθεση και σέντρα ακριβείας του Οικονόμου από αριστερά.

Νωρίτερα, πάντως, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε κινδυνέψει να μείνει πίσω στο σκορ με 0-2 αλλά η τύχη ήταν με το μέρος της στη φάση του 18ου λεπτού, όταν σε εκτέλεση κόρνερ η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, ο Πέλκας κοντά στην εστία τη βρήκε με το κεφάλι αλλά εκείνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός διατηρήθηκε, ο Πανιώνιος ήταν πιο επιθετικός αλλά μεγάλες φάσεις δεν έγιναν, με τον Αθανασιάδη να αστοχεί στο 66΄ όταν μπήκε στη φάση σε σέντρα του Ζάιρο, αλλά ο διεθνής επιθετικός ήταν σε αρκετά πλάγια θέση για να απειλήσει ουσιαστικά