Skip to main content

Προσδοκίες για αναβολή του Brexit στηρίζουν τη στερλίνα

Ανακάμπτει η στερλίνα λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα, καλύπτοντας τις απώλειες έναντι του ευρώ και του δολαρίου, που παρουσίαζε νωρίτερα. 

Στήριξη στο βρετανικό νόμισμα προσφέρει η οριστική επιλογή των τροπολογιών, που θα τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων απόψε. Μεταξύ αυτών είναι δύο, οι οποίες ουσιαστικά αποσύρουν οριστικά από το τραπέζι την περίπτωση του no deal. 

H μία εξ αυτών, η οποία πιθανότατα θα λάβει τη στήριξη των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να καθυστερήσει η έξοδος της χώρας από την κοινότητα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στη Βουλή έως τις 26 Φεβρουαρίου. Η επίσημη ημερομηνία εξόδου είναι η 29η Μαρτίου. 

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος. «Με βάση τις τροπολογίες, που έχουν επιλεγεί προς ψήφιση, οι αγορές μπορούν τώρα να ελπίζουν ότι μία αναβολή του Brexit είναι πιο κοντά» σχολίαζε στο Reuters ο Νιλ Μέλορ, στρατηγικός αναλυτής της BNY Mellon. 

H στερλίνα ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,32 δολάρια, ενώ ανατιμάται στον ίδιο βαθμό και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στις 86,56 πένες ανά ευρώ. 

naftemporiki.gr