Skip to main content

Australian Open: Απίστευτος ο Φέντερερ, προκρίθηκε στους «16»

Στον πιο συγκλονιστικό αγώνα μέχρι τώρα του Australian Open, ο Ρότζερ Φέντερερ «λύγισε» σε πέντε σετ τον Τζον Μίλμαν και προκρίθηκε στην φάση των «16» του τουρνουά.

Ο αγώνας είχε απίστευτη εξέλιξη, με τον Ελβετό τενίστα να κάνει πολύ μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και να πανηγυρίζει την τεράστια νίκη επί του Αυστραλού (νο 47 στον κόσμο) με 4-6, 7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(10-8) και να συνεχίζει στη διοργάνωση της Μελβούρνης.

Η 100ή νίκη του «King Roger» στο Australian Open ήρθε με έναν τρόπο που λίγοι θα περίμεναν!  Στο Super ται μπρέικ ο Φέντερερ βρέθηκε να χάνει 4-8, αλλά απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Πήρε έξι πόντους στη σειρά και μετά από 4 ώρες και 3 λεπτά έφτασε στη νίκη, συνεχίζοντας την πορεία του προς τον 21ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του,

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Ούγγρος, Μάρτον Φούτσοβιτς κι εφόσον προκριθεί (κάτι που είναι το πιθανότερο), τότε θα έχει βατό αντίπαλο και στην φάση των «8», καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή  του ζευγαριού, Σάντγκρεν (που νίκησε 3-0 τον Κουέρι)-Φονίνι (που απέκλεισε με 3-0 τον Πέλα).

Μία ημέρα πριν την ολοκκήρωση του Γ΄ γύρου, τα ζευγάρια που έχουν προκύψει έω τώρα σε άνδρες και γυναίκες είναι:

Σάντγκρεν-Φονίνι, Φούτσοβιτς-Φέντερερ, Ράονιτς-Τσίλιτς, Σβάρτσμαν-Τζόκοβιτς.

Μπάρτι-Ρισκ, Σάκκαρη-Κβίτοβα, Γκοφ-Κένιν, Τζαμπέρ-Γουάνγκ.