Skip to main content

Αγορές: Σκηνές πανικού σε Ευρώπη και Χ.Α.

Ανηλεές σφυροκόπημα δέχονται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών γραφείων, καθώς και άλλων κλάδων για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι θα «νοσήσουν» βαριά από τον νέο κοροναϊό. Οι απώλειες στα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου υπερβαίνουν το 2% στις 13:35 ώρα Ελλάδος, ενώ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης  καταγράφει απώλειες 3%, πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. . 

Ο Γ.Δ. υποχωρεί συγκεκριμένα 1,3% στις 800,73 μονάδες. Ο κλάδος ταξδιών- αναψυχής καταγράφει απώλεις της τάξης του 3,5%, ενώ πτώση 2,8% σημειώνει και εκείνος των χημικών. Οι τράπεζες είναι στο -1,6%. Το σύνολο σχεδόν των κλάδων του χρηματιστηρίου  κινείται σε αρνητικό έδαφος, με μόνη εξαίρεση τις ασφαλιστικές που ενισχύονται ελαφρά. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2,5%, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να εμφανίζει και σε αυτή την περίπτωση απώλειες 3,6%. Είναι η έκτη διαδοχική ημέρα που οι μετοχές του κλάδου βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. 

Το κλίμα είναι βαρύ ανά την Ευρώπη. Ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρούν έκαστος 2,4%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι στο -2% όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

naftemporiki.gr