Γκόρντον Μπράουν: Δεν παραιτούμαι

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009 18:00

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν επιμένει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και τονίζει ότι θα βοηθήσει το κόμμα του να διατηρήσει τις έδρες του στις επόμενες γενικές εκλογές, μετέδωσε το BBC.

Ο Μπράουν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εστιάζει τις προσπάθειες τους στην αντιμετώπιση της ύφεσης και στην προώθηση του προγράμματος για συνταγματική μεταρρύθμιση, παρά την αυξανόμενη κριτική από το ίδιο του το κόμμα για τις επιδόσεις του.

Σε ερώτηση εάν πρόκειται να παραιτηθεί ο Μπράουν απάντησε " Όχι, γιατί χειρίζομαι εκκρεμή ζητήματα. Χειρίζομαι καθημερινά το πρόβλημα της οικονομίας".

" Έχω να αντιμετωπίζω πολλά ζητήματα και επίσης χειρίζομαι ... αυτό το ζήτημα του συντάγματος. Αντιμετωπίζω μια συζήτηση γι αυτό αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να ευφυολογώ. Πρέπει να αντιμετωπίζω τα θέματα με σοβαρότητα, πρέπει να κατατάσσονται με τη σειρά και να τα διαχειρίζομαι με ηρεμία", δήλωσε ο Μπράουν στη συνέντευξη του στο BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος μπορεί να επιλέξει, εντός ορίων βεβαία, πότε η χώρα θα οδηγηθεί σε γενικές εκλογές είναι υποχρεωμένος εντός του έτους να προχωρήσει στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα τοποθετεί το Εργατικό κόμμα του Μπράουν στην τρίτη θέση πίσω από τους Συντηρητικούς και τους Φιλελευθέρους Δημοκράτες, για πρώτη φορά τα 22 τελευταία χρόνια. Το κόμμα φαίνεται να σημειώνει χαμηλές επιδόσεις και στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Δημοφιλή