Συζητήθηκε στον Α.Π. η αναίρεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης για Σώρρα

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 14:48
UPD:14:53
SOOC/Menelaos Myrillas

Ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αναίρεση υπέρ του νόμου που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτό ότι τα 600 δισ. δολάρια που υποστήριζε ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό που άσκησε την αναίρεση, η απόφαση στερείται αιτιολογίας, ενώ έχει ελλιπή επιχειρήματα και προβλήματα νομικής φύσεως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισήγησή της:

Α) Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Β) Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δισ. δολαρίων, ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Γ) Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον, ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δισ. φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος».

Δ) Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος έχει συστήσει την «Ελλήνων Συνέλευση» πείθοντας χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να σβήσουν ιδιωτικό και κρατικό χρέος, έχει ανοιχτά μέτωπα με τις δικαστικές και φορολογικές αρχές, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εισαγγελικές έρευνες για το αν η «Ελλήνων Συνέλευση» δρα ως εγκληματική οργάνωση.

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων είχε καταγγείλει τον Αρτέμη Σώρρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δεν ήταν παρόντες ούτε ο Αρτέμης Σώρρας, αλλά ούτε και οι συνήγοροί του.

naftemporiki.gr

 

 

Δημοφιλή