Skip to main content

Χρηματιστήρια: Οι διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις πιέζουν τους δείκτες

EUROKINISI

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% και τις 857 μονάδες, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου έχουν «σκοντάψει» σε επίμονες διαφωνίες, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να δηλώνει στον Όλας Σολτς ότι το Κίεβο καθυστερεί τις συνομιλίες, υποβάλλοντας «όλο και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις».

Εν τω μεταξύ, οι Moody’s και DBRS θα ανακοινώσουν αύριο την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου.

Οι τράπεζες καταγράφουν απώλειες 1%. Στα ίδια επίπεδα κινείται ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ -0,31% βρίσκεται ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Πειραιώς -2,5% και ακολουθούν  Eurobank -1,4% και Εθνική -1,4% και Alpha Bank -0,80%.  Στα μη τραπεζικά blue chips, οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται σε Motor Oil και ΔΕΗ που υποχωρούν 3%. Άνοδο σημειώνει η Viohalco.

Πιέσεις ασκούνται και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να αφομοιώνουν μια εβδομάδα αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,7% μέχρι αργά το πρωί, με τα αυτοκίνητα να υποχωρούν 2,6% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος.

Με απώλειες 1,7% διαπραγματεύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,72%, ενώ 1,29% χάνει ο CAC του Παρισιού.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr