Skip to main content

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, καθώς η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ ευνόησε τις μετοχές των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ενώ το επενδυτικό αίσθημα ενισχύθηκε από τα νέα ρεκόρ που καταγράφηκαν την Τρίτη στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 390,22 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά την έναρξη της εφαρμογής των νέων κανόνων για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο δείκτης των blue chips της Ευρωζώνης ενισχύθηκε 0,6%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 12.978,21 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,81% στις 5.331,28 μονάδες. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, ο κλάδος των εταιρειών λιανικών πωλήσεων, οι βιομηχανικός κλάδος, ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας. 

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικών πωλήσεων Next σημείωσε άνοδο 6,7% αφότου αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη μετά από καλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Ο επιμέρους δείκτης των Λιανικών Πωλήσεων έκλεισε με κέρδη 0,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου στα 1,2029 δολ.