Skip to main content

Στήριξη στην πρόταση σύστασης Εξεταστικής για την οικονομία ζητεί η Φ. Γεννηματά

Επιστολή με την οποία ζητεί στήριξη στην πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την πορεία της οικονομίας απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά θυμίζει ότι με την πρόταση που κατατέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προτείνεται να ερευνηθεί, περιγραφεί και αναλυθεί η πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα και τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στην κρίση.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της «οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, διά του στόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και η σειρά συγκλονιστικών ομολογιών του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής».

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας», τονίζει η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «η γνώση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η πολιτική ζωή σε κανονικότητα».