Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Αγχωτική νίκη για Ξάνθη

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια με αυτογκόλ του Μητρόπουλου στο 40΄ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας της κρητικής ομάδας να μεταβεί στην πόλη της Θράκης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 25΄, όταν το συρτό σουτ του Ντε Λούκας έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Οι ακρίτες έφτασαν κοντά στο σκορ στο 29΄, όταν ο Ράνος έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά ο Δαύκος απέκρουσε την κεφαλιά του.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 40΄, όταν, μετά από κόρνερ του Ντε Λούκας και γύρισμα του Λάζιτς στη μικρή περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μητρόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Στο 42΄ το μακρινό σουτ του Μητρόπουλου πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη άγγιξε το δεύτερο γκολ, καθώς το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ξάνθη έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 48΄, όταν το μακρινό σουτ του Γιουνές σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δαύκου. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70΄, όταν ο Ζίβκοβιτς δεν απομάκρυνε σωστά το σουτ του Μητρόπουλου και ο Μάνος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.