Skip to main content

ΣΕΓΑΣ: «Παρακινούμε κάθε γυναίκα και άντρα να καταγγέλλει κάθε ανάλογο περιστατικό»

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ την Δευτέρα (18/01), παρακινώντας μέσα από αυτή ν΄ ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα όσοι ή, όσες αντιμετωπίζουν ή, αντιμετώπισαν παρόμοιο περιστατικό.

Η ανακοίνωση: «Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει τη σεξουαλική βία που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια, αποτελεί παράγοντα θετικής κινητοποίησης ώστε να σπάσει το πέπλο της σιωπής και του φόβου. Είμαστε δίπλα της.

Η βία, σωματική ή ψυχολογική, η σεξουαλική παρενόχληση και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Υπονομεύουν και ακυρώνουν το πραγματικό περιεχόμενο του αθλητισμού που είναι το αξιακό του απόθεμα και η παιδαγωγική του επίδραση στους νέους.

Μηδενική ανοχή στη βία, άμεση καταγγελία, ολόπλευρη στήριξη των θυμάτων και τιμωρία των θυτών, μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στον περιορισμό της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτός είναι ο στόχος που οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι.

Παρακινούμε κάθε γυναίκα και άντρα να καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές κάθε ανάλογο περιστατικό. Οι θύτες, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των πράξεων τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου.»