Skip to main content

Κοινός τόπος Κυρ. Μητσοτάκη – Δ. Κουτσούμπα η «πολύ δύσκολη εποχή»

Η πολύ δύσκολη εποχή ήταν η κοινή διαπίστωση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτστούμπα και του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναγνώρισαν τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές των δύο κομμάτων.

Υποδεχόμενος ο πρόεδρος της Ν.Δ., τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που τον γνωρίζει και με την επίσημη νέα ιδιότητά του ως προέδρου της ΝΔ, ενώ τόνισε πως παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει σεβασμός στην ιστορική διαδρομή και τον θεσμικό ρόλο του ΚΚΕ.

«Ζούμε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από την δική του οπτική γωνία μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας συμφώνησε για τη δυσκολία της εποχής υπογραμμίζοντας ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο.

Ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, έχει και την πείρα και τη γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους» και τόνισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί «ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας θα πρέπει να διεκδικούνται».