Skip to main content

Φιγιόν: Δεν θέλω Τραμπ – Πούτιν να μιλούν πίσω από την πλάτη μας

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με το χρίσμα της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν τόνισε, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ότι δεν επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να μιλούν πίσω από την πλάτη της Ευρώπης.

Ο κεντροδεξιός Γάλλος πολιτικός βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας και επικεφαλής της γερμανικής Κεντροδεξιάς Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Φιγιόν, με έντονο δεξιό προφίλ, έχει εκφραστεί θετικά για μία προσέγγιση Ε.Ε. – Ρωσίας και διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Πούτιν, από την εποχή (2008-2012) που οι δυο τους ήταν πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ρωσίας αντίστοιχα.

«Έχω πειστεί ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι εντελώς αναποτελεσματικές. Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με τη Μόσχα», δήλωσε ο κ. Φιγιόν. «Δεν θέλω ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μιλά με τη Ρωσία σε βάρος μας. «Θα είχε κόστος για την Ευρώπη ο κ. Τραμπ να περάσει από πάνω μας και να βρεθεί σε απευθείας επαφές με τον κ. Πούτιν ερήμην μας, πράγμα διόλου απίθανο», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του σχετικές με τους οικονομικούς στόχους μιας ενδεχόμενης προεδρίας του, ο Γάλλος πολιτικός ανέφερε ότι ο στόχος του για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2022 είναι συμβατός με τη γερμανική λογική για την Ευρωζώνη.

naftemporiki.gr