Skip to main content

Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση

Αποτίμηση της κατάστασης αναμένεται να γίνει στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Euro Working Group, ενώ οι συζητήσεις με τους δανειστές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν «η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία, η εκπρόσωπος Αννίκα Μπράιντχαρντ ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα των ρωσικών εισαγωγών από την ΕΕ.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου ελήφθη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, ομόφωνα, σχετική απόφαση από την οποία, όπως τόνισε, καμία κυβέρνηση κράτους μέλους δεν έχει δηλώσει ότι παρεκκλίνει.

Ειδικά για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές φρούτων και γενικά αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντανιέλ Ροζάριο, υποστήριξε ότι η Επιτροπή αναμένει την ίση μεταχείριση όλων των κρατών μελών και πως οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εκφράζονται με ενιαία φωνή έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ