Skip to main content

Ηλ. Κικίλιας στο Naftemporiki TV: «Η αύξηση του ορίου της golden visa δεν πρόκειται να προσφέρει πολλά πράγματα»

Ο Οικονομολόγος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τα επιχειρηματικά κέρδη, την αγοραστική δύναμη του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα αλλά και την golden visa, μίλησε ο Οικονομολόγος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Κικίλιας, στην εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Πιο συγκεκριμένα ο Οικονομολόγος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «τα επιχειρηματικά κέρδη είναι στο ζενίθ και η αγοραστική δύναμη του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα όπως το ξέρουμε είναι στο ναδίρ της ευρωζώνης», προσθέτοντας ότι «στην Ευρωζώνη είμαστε τελευταίοι».

«Οι πραγματικοί μισθοί μειώνονται, οι τιμές διατηρούνται ψηλά και τροφοδοτούν τον πληθωρισμό της απληστίας»

Ο κ. Κικίλιας αναφερθείς στην αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού σημείωσε πως «τα δυο τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά περίπου 10%. Η ουσία είναι ότι οι πραγματικοί μισθοί μειώνονται, οι τιμές διατηρούνται ψηλά και τροφοδοτούν τον πληθωρισμό της απληστίας ο οποίος μεταφράζεται μεν σε κέρδη ρεκόρ, από την άλλη μεριά όμως οι μισθοί σε πραγματικό επίπεδο παραμένουν καθηλωμένοι».

«Γιατί μια τόσο ωραία κρίση να πάει χαμένη και να μην αυξήσουμε τα ποσοστά κερδοφορίας μας»

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «το επιχείρημα ήταν από την Κυβέρνηση ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος,  η αγορά λειτουργεί μια χαρά και άρχισε να μοιράζει επιδόματα, πάρα πολλές επιχειρήσεις λοιπόν το είδαν αυτό ως μια ευκαιρία γιατί μια τόσο ωραία κρίση να πάει χαμένη και να μην αυξήσουμε τα ποσοστά κερδοφορίας μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ακόμα το κυβερνητικό αφήγημα είναι ότι η αγορά λειτουργεί και όπου εμείς διαπιστώσουμε με τους ισχνούς ελέγχους που υπάρχουν κάποια προβληματάκια θα βάλουμε και κάποια πρόστιμα».

«Η αύξηση του ορίου της golden visa δεν πρόκειται να προσφέρει πολλά πράγματα»

Τέλος ο κ. Κικίλιας αναφορικά με την στεγαστική κρίση ανέφερε πως «η αύξηση του ορίου της golden visa δεν πρόκειται να προσφέρει πολλά πράγματα, έχει γίνει μέχρι τώρα μια πολύ μεγάλη ζημιά, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα, η βασική απάντηση πρέπει να είναι η αύξηση της προσφοράς, για αυτό και η βασική πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αργήσει πολύ, ένα πρόγραμμα προσφοράς κοινωνικής κατοικίας».