Skip to main content

Π. Γερουλάνος στο Naftemporiki TV: Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια πραγματικά μεταρρυθμιστική ατζέντα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «εγώ δεν έχω δει μια μεγάλη μεταρρύθμιση από τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορείς να ονομάζεις την ψηφιοποίηση μεταρρύθμιση, μεταρρύθμιση είναι να πάρεις κάτι που λειτουργεί λάθος και να το αλλάξεις για να λειτουργεί σωστά».

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και δείχνει αυτό ότι η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι σωστή, μας προβληματίζει βεβαίως η κυριαρχία της Ν.Δ. Χρειάζεται να υπάρχει ένα πρόγραμμα, μια εναλλακτική απέναντι στην Ν.Δ. Συνεργασίες μπορούν να υπάρξουν εάν μιλάμε για τη βάση, οι συνεργασίες είναι σημαντικές, υπάρχουν χώροι που υπάρχει έδαφος συζήτησης και συνεννόησης όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Από εκεί και πέρα το να θεωρεί κανείς ότι, επειδή υπάρχει στη βάση ένα επίπεδο συνεργασίας μπορεί την άλλη μέρα να το κλείσεις στα γραφεία της Χ. Τρικούπη και της Κουμουνδούρου και να ελπίζεις ότι αυτό ξαφνικά θα πολλαπλασιάσει τα ποσοστά μας, αυτό είναι πιο πολύ σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά κόμμα εξουσίας που πιστεύει ότι η εφαρμογή του προγράμματός του μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. «Το γεγονός ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας να πείσουμε ότι αυτό που λέμε μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη χώρα από αυτό που έχει η Ν.Δ., αυτό είναι και θέμα χρόνου και θέμα συγκυρίας».

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια πραγματικά μεταρρυθμιστική ατζέντα που να αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων» σημείωσε. Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, είπε ότι «δίνει αμφίσημα μηνύματα για το πού πάει και δεν είμαι σίγουρος αν αντιλαμβάνεται σε όλες τις προεκτάσεις την ελληνική πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε πως «θα έπρεπε να κυνηγάνε το εισόδημα στην κυβέρνηση, εδώ κυνηγάνε το επάγγελμα. Το μέτρο είναι οριζόντιο, η πραγματική δουλειά του κράτους είναι να φτιάξει συστήματα, να εξακριβώνει, το κράτος δεν μπορεί να λέει ότι είναι δίκαιο με οριζόντια μέτρα».