Skip to main content

Π. Σκουρλέτης: Διάλογος εφόσον πάρει πίσω τις αποφάσεις για αναστολή η Eldorado

Σαφές μήνυμα ότι για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Eldorado Gold θα πρέπει η εταιρεία να πάρει πίσω την απόφασή της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου, έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εταιρείας.

Όπως είπει ο υπουργός έγινε μία ειλικρινή συζήτηση, «καλοσωρίσαμε τον κ. Ράιτ στο υπουργείο και τον ρωτήσαμε εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία».

«Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού και η κυβέρνηση θα κινηθεί αταλάντευτα με αυτές τις αρχές».