Skip to main content

Γεμάτα καινοτομίες και τεχνολογία αιχμής τα Huawei Mate 20 και Mate 20 Pro

H Huawei έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια των Mate 20 και Mate 20 Pro, με πολλά και ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά.

Το Huawei Mate 20 Pro είναι εφοδιασμένο με μία κυρτή OLED οθόνη διαγωνίου 6.39 ιντσών, με ανάλυση 1440p και τριπλή κάμερα, με την υπογραφή της Leica. Οι αισθητήρες της πίσω κάμερας είναι ένας στα 40 Megapixel με αισθητήρα Quad Bayer και ευρυγώνιο φακό f/1.8, ένας αισθητήρας 20 Megapixel με f/2.2 και ένας τηλεφακός με αισθητήρα 8 Megapixel. Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, η κάμερα του Mate 20 Pro είναι ικανή να εφαρμόζει με αυτόματο τρόπο τις ρυθμίσεις που απαιτούνται ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην μπροστινή κάμερα η οποία έχει αισθητήρα 24 Megapixel και τρισδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Huawei Mate 20 Pro να ξεχωρίζει είναι το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, το οποίο βρίσκεται μέσα στην οθόνη και όχι σε κάποιο άλλο σημείο το πλαισίου της συσκευής. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4200 mAh, τα οποία ανακτούν το 70% της ενέργειάς τους μέσα σε μισή ώρα φόρτισης.

Το Huawei Mate 20 είναι εξοπλισμένο με μία απλή οθόνη τεχνολογίας LCD, με ανάλυση 1080p και διαγώνιο 6.53 ιντσών. Στο πίσω μέρος υπάρχουν κάμερες με αισθητήρα 12, 16 και 8 Megapixel, μαζί με στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης στο λογισμικό. Η selfie camera είναι στα 24 Megapixel, ενώ σε αυτή την περίπτωση, ο αισθητήρας αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος κάτω από την κάμερα. Η μπαταρία εδώ έχει χωρητικότητα 4000 mAh.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο νέα μοντέλα της Huawei έχουν στο εσωτερικό τους τον επεξεργαστή Kirin 980, ο οποίος είναι ο πρώτος mobile επεξεργαστής που έχει βασιστεί στην αρχιτεκτονική των 7 nm και χρησιμοποιεί τους πυρήνες ARM Cortex A76. Είναι οχταπύρηνος και υπόσχεται σαφώς βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με άλλους επεξεργαστές με οχτώ πυρήνες. Τέλος, το λειτουργικό σύστημα των Huawei Mate 20 και 20 Pro είναι το EMUI 9.0, το οποίο είναι βασισμένο στο Android 9.0 Pie.

Ο νέος φορτιστής 40W Huawei SuperCharge, ο φορτιστής 15W Huawei Wireless Quick Charge και οι μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας εξασφαλίζουν στους χρήστες μέγιστη αυτονομία. Η κάμερα σε διάταξη πλέγματος (Matrix Camera System) περιλαμβάνει έναν Ultra Wide Angle φακό από τη Leica που επιτρέπει στον χρήστη όχι μόνο ευρυγώνιες λήψεις αλλά και λήψειςmacro σε πολύ κοντινή απόσταση από τον φακό. Το μοτίβο Hyper Optical στην οπίσθια γυάλινη όψη συνδυάζει περίτεχνα το φώς και τη σκιά δημιουργώντας έτσι ένα οπτικό εφέ που μαγνητίζει τα βλέμματα. Το Matrix Camera System υιοθετεί τον ευρηματικό σχεδιασμό τεσσάρων σημείων – Four–Point Design – που αποπνέει προσωπικότητα, προσδίδοντας στη συσκευή μια μοναδική οπτική ταυτότητα που αναγνωρίζεται ακόμη και από απόσταση.

Η σειρά Huawei Mate 20 Series περιλαμβάνει τέσσερις μοναδικές συσκευές: τις  Huawei Mate 20, και Huawei Mate 20 Pro στις6.39 ίντσες και τις Huawei Mate 20 X στις 7.2 ίντσες και το PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS στις 6.53 ίντσες.

Το Huawei Mate 20 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone παγκοσμίως που υποστηρίζει το πρωτόκολλο 4.5G LTE Cat. 21, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κατεβάσουν αρχεία σε ταχύτητες έως και 1.4Gbps. Υποστηρίζει επίσης ταχύτερη σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi – ένα video μεγέθους 2GB χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να κατέβει. Η κορυφαία ναυαρχίδα υποστηρίζει επίσης τεχνολογία dual–band (L1+L5) GPS. Η τεχνολογία AI GPS Satellite Selection ενισχύει την ακρίβεια της θέσης σε μία ευρεία γκάμα συνθηκών. 

Το νέο Huawei Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049 Ευρώ στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight ενώ όσοι το προπαραγγείλουν από σήμερα, θα πάρουν δώρο το νέοSmartwatch Huawei GT, αξίας 249 Ευρώ.