Skip to main content

Οι Siemens και SAP συνεργάζονται για την επιτάχυνση του βιομηχανικού μετασχηματισμού

Η Siemens και η SAP ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, η οποία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία τους στον κλάδο και θα συνδυάσει τις συμπληρωματικές λύσεις λογισμικού τους για τον κύκλο ζωής των προϊόντων, την αλυσίδα εφοδιασμού και τη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού.

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες τους θα μπορούν να παρέχουν νέα καινοτόμα και συνεργατικά επιχειρηματικά μοντέλα που θα επιταχύνουν τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας παγκοσμίως.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, τόσοι η SAP όσο και η Siemens θα είναι σε θέση να συμπληρώσουν και να ενσωματώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους τις πρώτες πραγματικά ολοκληρωμένες και βελτιωμένες λύσεις για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων (PLM), την αλυσίδα εφοδιασμού και το asset management. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να σχηματίσουν ένα πραγματικό ψηφιακό νήμα που θα ενσωματώνει όλα τα εικονικά μοντέλα και τις προσομοιώσεις ενός προϊόντος ή ενός στοιχείου ενεργητικού με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αναφορές και δεδομένα απόδοσης για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι κρίσιμης σημασίας για τις μεταποιητικές βιομηχανίες προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητα, την ευελιξία τους και να επιταχύνουν την καινοτομία, ως εκ τούτου οι εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν με νέους τρόπους προκειμένου να κάνουν δυνατή την ψηφιακή επιχείρηση», δήλωσε ο Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Digital Industries. «Αυτή η συναρπαστική συνεργασία μεταξύ δύο ηγετών του κλάδου αφορά κάτι παραπάνω από τη διαλειτουργικότητα και τις διασυνδέσεις. Αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικά ολοκληρωμένου ψηφιακού νήματος που ενώνει τη διαχείριση κύκλου ζωής των προϊόντων και των στοιχείων ενεργητικού με την επιχείρηση που επιτρέπει στους πελάτες να βελτιστοποιούν την παραγωγή προϊόντων».

Τα στεγανά μεταξύ της μηχανικής και των εταιρειών υπάρχουν στις επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες. Αυτή η νέα η συνεργασία θα βοηθήσει τους πελάτες να «σπάσουν» αυτά τα στεγανά, έτσι ώστε οι κατασκευαστές, οι ομάδες σχεδιασμού προϊόντων και οι διαχειριστές υπηρεσιών να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη γρήγορη δημιουργία και διαχείριση προσφορών προϊόντων και υπηρεσιών που επικεντρώνονται στον πελάτη.

«Καθώς οι κατασκευαστές σχεδιάζουν και παρέχουν πιο έξυπνα προϊόντα και assets, η πρόσβαση σε επιχειρηματικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε δίκτυα είναι ζωτικής σημασίας για την ταχύτερη εισαγωγή νέων και βελτιωμένων καινοτομιών στην αγορά», δήλωσε ο Thomas Saueressig, Head of Product Engineering και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της SAP. «Το να συνδυάζεται η τεχνογνωσία της SAP και της Siemens για να προσφέρει επιχειρηματικές διαδικασίες με δυνατότητες που παρέχει η  Industry 4.0 επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό νήμα για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων και των στοιχείων του ενεργητικού. Με αυτήν την ολοκληρωμένη λύση, ομάδες σε όλο το επιχειρηματικό δίκτυο μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για να σχεδιάσουν και να παραδώσουν καινοτόμα, παραγωγικά, κερδοφόρα και βιώσιμα προϊόντα».

Στο μέλλον, τόσο η SAP όσο και η Siemens θα είναι σε θέση να προσφέρουν νέες λύσεις που συνδυάζουν τις τεχνολογίες τους, προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να μειώσουν το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά, αξιοποιώντας δεδομένα με δυνατότητα Industry 4.0 χρησιμοποιώντας έξυπνα στοιχεία ενεργητικού και προϊόντα. Αυτό θα δώσει επίσης στους οργανισμούς το πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης πληροφοριών πελατών για την ανάπτυξη προϊόντων μέσω μιας ολοκληρωμένης λύσης, από το σχεδιασμό προϊόντων έως τη διαχείριση υπηρεσιών και στοιχείων ενεργητικού.

Ως πρώτο βήμα στη συνεργασία, η SAP θα προσφέρει το λογισμικό Siemens Teamcenter ως τη βάση για τη συνεργασία τους για τον κύκλο ζωής των προϊόντων και τη διαχείριση δεδομένων των προϊόντων και η Siemens θα προσφέρει λύσεις SAP® Intelligent Asset Management και SAP Project και Portfolio Management για τη μεγιστοποίηση της επιχειρηματικής αξίας για τους κατασκευαστές και χειριστές στα δίκτυα. Και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν εφαρμογές για μια προοπτική ολοκληρωμένου κύκλου ζωής για να βοηθήσουν τους πελάτες να επιτύχουν ένα απρόσκοπτο ψηφιακό νήμα που θα βελτιώνει τη συνολική επιχειρηματική απόδοση.

«Ο συνδυασμός των λογισμικών Siemens Teamcenter και του SAP S/4HANA δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα διεργασιών από το σχεδιασμό του προϊόντος έως την απόσυρσή του» δήλωσε ο Bob Parker Senior VP of Industry Research της IDC. «Τα IT οφέλη από την προ-ενοποίηση των εφαρμογών PLM, ERP, asset management, και αλυσίδας εφοδιασμού καθώς και τα επιχειρηματικά οφέλη από την ύπαρξη μιας πιο ανθεκτικής ανταπόκρισης στην μεταβαλλόμενη ζήτηση της αγοράς, καθιστούν τον συνδυασμό αυτόν μια συναρπαστική πρόταση για τις εταιρείες που αναζητούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή οικονομία».