Skip to main content

Η Samsung επιβεβαιώνει ότι το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του αναδιπλούμενου smartphone της και πλέον προγραμματίζεται η συσκευή να διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το Samsung Galaxy Fold τέθηκε σε κατάσταση προ-παραγγελιών μέσα στο 2019 όμως γρήγορα η κατάσταση ανατράπηκε. Αιτία της ανατροπής ήταν ότι σε ορισμένες συσκευές που διατέθηκαν για δοκιμές αφαιρέθηκε το προστατευτικό layer της οθόνης (το οποίο έμοιαζε με απλό screen protector) με αποτέλεσμα η οθόνη να δυσλειτουργεί. Σε άλλες περιπτώσεις πρόβλημα παρουσιάστηκε στο σημείο ένωσης των οθονών χωρίς ωστόσο το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση να οφείλεται σε λάθος χρήση του smartphone. 
 
Σε κάθε περίπτωση η Samsung γνωστοποίησε ότι ενδυνάμωσε περαιτέρω τα άκρα του μηχανισμού ένωσης των οθονών (που λειτουργεί σαν μεντεσές) με την χρήση προστατευτικών καλυμμάτων. Τα εν λόγω καλύμματα αποτρέπουν την είσοδο σκόνης ή κάθε είδους μικροαντικειμένων στην περιοχή που ενώνει τις δύο οθόνες. Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο έχει επέλθει διόρθωση είναι στο κενό που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές όταν το Galaxy Fold ήταν κλειστό. Η Samsung αναφέρει ότι αυτό το κενό έχει μειωθεί.
 
Τέλος, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το επανασχεδιασμένο Fold θα φτάσει στα χέρια όσων το προ-παραγγείλουν με πρόσθετες εφαρμογές και υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η τιμή της συσκευής, σε όσες ευρωπαϊκές αγορές κυκλοφορήσει, αναμένεται να κινηθεί στα 1.999 ευρώ, αν και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη διάθεσης.