Skip to main content

Σε προβληματικές μπαταρίες αποδίδει η Samsung το φιάσκο του Galaxy Note 7

Η έρευνα της Samsung πάνω στο φιάσκο του Galaxy Note 7 οδήγησε στη διαπίστωση πως η υπερθέρμανση και η ανάφλεξη των τηλεφώνων ήταν αποτέλεσμα προβλημάτων στις μπαταρίες τους- με την εταιρεία να υπογραμμίζει πως υπεύθυνες ήταν μόνο οι μπαταρίες και όχι το λογισμικό ή το hardware.

Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα κατέληξαν τόσο εσωτερικές έρευνες της εταιρείας, όσο και ανεξάρτητες, τονίζεται σε ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής εταιρείας- η οποία ανέφερε πως υπήρξαν λάθη τόσο στον σχεδιασμό όσο και σατην κατασκευή των μπαταριών, που προέρχονταν από δύο διαφορετικούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών, τα βασικά προβλήματα ήταν η έλλειψη επαρκούς μονωτικού υλικού και ένας σχεδιασμός που δεν άφηνε αρκετό χώρο για την ασφαλή διατήρηση των ηλεκτροδίων.

Η Samsung ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την «αποτυχία της να εντοπίζει και να επιβεβαιώσει τα προβλήματα που προέκυπταν από τον σχεδιασμό των μπαταριών και την κατασκευαστική διαδικασία».

Η εταιρεία δεν ανέφερε τα ονόματα των εταιρειών κατά τις σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο πέρυσι είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για τις Samsung SFI και Amperex Technology. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, δεν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους.

Το Galaxy Note 7 είχε κάνει την πρεμιέρα του τον Αύγουστο του 2016 και είχε προωθηθεί ως μια top-end συσκευή με μεγάλη οθόνη που αποτελούσε αντίπαλο του iPhone της Apple. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο ανακλήθηκαν περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλέφωνα, μετά από αναφορές για υπερθερμάνσεις και εκρήξεις. Η Samsung αντικατέστησε τα τηλέφωνα, ωστόσο σύντομα ακολούθησαν αναφορές πως και οι νέες συσκευές υπερθερμαίνονταν.

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο επερχόμενο Galaxy S8, το οποίο δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, αλλά – όπως θεωρείται- αργότερα μέσα στο 2017.

Η εταιρεία έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την αύξηση της ασφαλείας, και ένα εξ αυτών είναι η χρήση ενός συστήματος ελέγχου μπαταρίας οκτώ σημείων για να διαβεβαιωθεί πως δεν θα περάσουν ξανά απαρατήρητα τέτοιου είδους προβλήματα.