Skip to main content

Τα e-sports στους Ασιατικούς αγώνες του 2022

Τα e-sports θα περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα αθλημάτων στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022, που θα πραγματοποιηθούν στο Χανγκτζού της Κίνας.

Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας (OCA) ανακοίνωσε πως θέλει να δείξει την «ταχύτατη ανάπτυξη και δημοτικότητα αυτού του νέου είδους συμμετοχής σε αθλήματα», όπως αναφέρει το BBC. Ακόμη, το ανταγωνιστικό video gaming (ή αλλιώς, ο gaming πρωταθλητισμός) θα περιλαμβάνει ως «άθλημα επίδειξης» στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, ενώ θα κάνει πέρασμα και από τους AIMAG (Asian Indoor and Martial Arts Games) στο Τουρκμενιστάν. Πέρα από το Fifa 2017, οι gamers στους AIMAG αναμένεται να διαγωνιστούν σε MOBA (multiplayer online battle arena) και RTA (real time attack).

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Alisports, της αθλητικής «πτέρυγας» του κολοσσού του e-commerce, Alibaba, και του OCA.

Τα e-sports παρήγαν έσοδα ύψους 493 εκατ. δολαρίων το 2016, με παγκόσμιο κοινό περίπου 320 εκατομμυρίων ατόμων. Τα έσοδα αυτά αναμένεται να αυξηθούν στα 696 εκατ. δολάρια το 2017, με το 17% εξ αυτών να προέρχεται μόνο από την Κίνα, σύμφωνα με τους αναλυτές e-sports της Newzoo.