Skip to main content

Νέα εποχή στις επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού από τη Samsung

Αποστολή στο Μιλάνο

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Samsung παρουσίασε στη Νότια Κορέα τα καινούρια προϊόντα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC), ο BK Yoon, Πρόεδρος και CEO του τμήματος Consumer Electronics Business της Samsung Electronics, δεν έκρυψε πόσο ψηλά έχει βάλει τον πήχυ η εταιρεία.

«Με τις καινούριες μας προτάσεις, στόχος μας είναι από το 2020 οι πωλήσεις μας να φτάσουν ετησίως τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια», είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά, φανερώνοντας πως η Samsung θέλει να παίξει ηγετικό ρόλο (και) στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ποια είναι η «συνταγή επιτυχίας» με την οποία ο νοτιοκορεατικός κολοσσός θέλει να υλοποιήσει τον παραπάνω στόχο; Την περασμένη Τρίτη 15 Μαρτίου, το naftemporiki.gr βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση MCE (Mostra Convegno Expocomfort) 2016, στο Μιλάνο, και στο περίπτερο της Samsung όπου «φιλοξενούνταν» όλα τα νέα μοντέλα τα οποία προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, έλαβε απαντήσεις τόσο από την ίδια την παρουσίαση των προϊόντων, όσο και από τον Rob Bartmann, Senior Business Development Management, European Digital Appliances Operation.

«Οι ιδιοκτήτες όλων των επαγγελματικών κτιρίων μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες, δηλαδή θέλουν ένα προϊόν που θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό ενεργειακά, δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν θα προκαλεί θόρυβο με τη λειτουργία του, ενώ παράλληλα η τιμή του θα είναι οικονομική. Επομένως, σε κάθε ένα από τα καινούρια μοντέλα μας, έχουμε αναπτύξει αρκετές “έξυπνες” λύσεις ώστε να ικανοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ανάγκες», λέει το στέλεχος της ευρωπαϊκού παραρτήματος της Samsung.

Η πρώτη κυκλική κασέτα

Περίοπτη θέση στο περίπτερο της Samsung είχε η Κασέτα 360, η οποία ξεχωρίζει στην κατηγορία της κασέτας τεσσάρων κατευθύνσεων χάρις στο ντιζάιν αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της. «Πρόκειται για τη μοναδική στον κόσμο κυκλική κασέτα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να ταιριάξει σε οποιαδήποτε οροφή, δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερία στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων», σημειώνει ο κ. Bartmann.

Η Κασέτα 360 κρύβει και άλλες καινοτομίες, όπως για παράδειγμα ότι δεν χρησιμοποιεί πτερύγια για τη ρύθμιση της δέσμης του αέρα, αλλά τρεις βοηθητικούς ανεμιστήρες. Κάτι που, σε συνδυασμό με τη σχεδίασή της, σημαίνει πως δημιουργεί ένα κυκλικό κύμα αέρα που κατανέμεται ομοιόμορφα στον χώρο, ο οποίος μάλιστα αποκτά έως και κατά 34% πιο γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία, συγκριτικά με τις συμβατικές κασέτες.

Νέες μονάδες κλιματισμού VRF

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ποντάρει πολλά στην τεχνολογία μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (VRF), επειδή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής λόγω της υψηλής ενεργειακής της απόδοσης. Ένα χαρακτηριστικό που φρόντισε να συνδυάσει με άλλα πλεονεκτήματα στο καινούριο DVM S ECO 14HP, πρώτα και καλύτερα «προικίζοντάς» το με μεγάλη ισχύ, ώστε μία εξωτερική μονάδα DVM S ECO να μπορεί να διαχειριστεί τον κλιματισμό ενός διαμερίσματος ή ενός γραφείου, χωρίς να χρειάζεται πλέον ο ιδιοκτήτης του να αγοράσει πολλαπλές συμβατικές μονάδες.

Παράλληλα, το νέο DVM S ECO είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες που βελτιώνουν κατά 20% την απόδοσή του, ενώ αυξάνουν κατά 10% την κυκλοφορία αέρα. Την ίδια στιγμή που η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει σε ακόμη πιο ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, από -25 έως +52 βαθμούς Κελσίου.

«Με το επίσης καινούριο DVM S 30HP, καταφέραμε να πάμε την τεχνολογία VRF ένα βήμα πιο μπροστά, αφού για πρώτη φορά μια μονάδα με τέτοια ισχύ έχει τόσο μικρό μέγεθος και βάρος», συμπληρώνει το στέλεχος της Samsung Europe. Ενδεικτικό είναι πως το  DVM S 30HP καταλαμβάνει λιγότερο από 1 τετ. μέτρο και ζυγίζει μόλις 360 κιλά, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στην εγκατάστασή της.

Επιπλέον, η νέα μονάδα έχει βελτιωμένη θερμική απόδοση κατά 29% και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από -25 βαθμούς Κελσίου, ενώ είναι εφοδιασμένη με ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που, σε περίπτωση διαρροής, συγκεντρώνει όλο το ψυκτικό υγρό πίσω στη μονάδα.

Το «παρών» σε όλες τις κατηγορίες

«Ένα από τα στοιχεία που άλλαξαν στη στρατηγική μας τον τελευταίο καιρό είναι πως πλέον θέλουμε να έχουμε παρουσία σε όλα τα είδη συστημάτων HVAC, παρέχοντας σε κάθε περίπτωση πρωτοποριακές λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύξαμε το DVM Modular Chiller, ένα προϊόν με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στην κατηγορία του», προσθέτει ο κ. Bartmann.

Η οικονομία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερο ατού του συγκεκριμένου αερόψυκτου ψύκτη νερού, που αξιοποιεί επίσης την τεχνολογία VRF, αφού το ετήσιο κόστος λειτουργίας του είναι από 36% έως και 50% μικρότερο από αυτό των αντίστοιχων συμβατικών μονάδων. Ακόμη καλύτερα, χρειάζεται έως και 49% μικρότερο χώρο εγκατάστασης, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα, ενώ μπορεί να παράσχει ζεστό νερό στους 45 βαθμούς Κελσίου, ακόμη κι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 βαθμοί.