Skip to main content

«Πολιτικά άστεγος» και οπαδός του «τεχνολογικού καπιταλισμού» δηλώνει ο επικεφαλής της OpenAI

Sam Altman

O Σαμ Άλτμαν στα χνάρια του Ελον Μασκ.

Την ώρα που η επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από την ίδρυση του νέου κόμματος του Ελον Μασκ ο οποίος βλέπει κενό στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ ο άσπονδος εχθρός του, ο Σαμ Άλτμαν, συνιδρυτής και επικεφαλής της OpenAI που έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της τεχνολογίας με το ChatGPT λέει ότι δεν τον καλύπτει πλέον κανένα από τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ.

Ο Σαμ Άλτμαν δήλωσε ότι αισθάνεται «πολιτικά άστεγος», καθώς το Δημοκρατικό κόμμα δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένο με την ενθάρρυνση μιας «κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας». «Θα προτιμούσα να ακούω από τους υποψηφίους πώς θα προσπαθήσουν έτσι ώστε να έχουν όλοι όσα πράγματα διαθέτου και οι δισεκατομμυριούχοι αντί για το πώς θα εξαλείψουν τους δισεκατομμυριούχους» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Άλτμαν.
Αυτό το σχόλιο αποτελεί απάντηση στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε δισεκατομμυριούχους, επειδή, ειλικρινά, είναι τόσα πολλά χρήματα σε μια στιγμή τέτοιας ανισότητας και τελικά αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι ισότητα σε όλη την πόλη μας, σε όλη την πολιτεία μας και σε όλη τη χώρα μας» ήταν η επίμαχη δήλωση του Μαμντάνi.  Ο Άλτμαν δηλώνει «εξαιρετικά περήφανος που είναι Αμερικανός» και πιστεύει ότι οι ΗΠΑ «είναι η σπουδαιότερη χώρα που υπήρξε ποτέ στη Γη». Χρησιμοποίησε την ανάρτηση για να μοιραστεί μέρος της πολιτικής του ιδεολογίας, λέγοντας ότι πιστεύει στον «τεχνολογικό καπιταλισμό».

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να βγάζουν πολλά χρήματα και στη συνέχεια να βρίσκουμε τρόπους να διανέμουν ευρέως τον πλούτο και να μοιράζονται τη μαγεία του καπιταλισμού. Το ένα δεν λειτουργεί χωρίς το άλλο. Δεν μπορείς να αυξήσεις το κατώτατο όριο και να μην αυξήσεις και το ανώτατο όριο για πολύ καιρό».

Ο 40χρονος Άλτμαν λέει ότι πιστεύει σε αυτή την ιδεολογία από τότε που ήταν 20 ετών και ότι οι Δημοκρατικοί ήταν ευθυγραμμισμένοι με αυτήν τότε αλλά έκτοτε έχουν χάσει την ουσία και έχουν «μετακομίσει εντελώς κάπου αλλού σε αυτό το σημείο». Μένει να δούμε αν ο Άλτμαν μπορεί να βρει πολιτική στέγη στο νέο κόμμα του Μασκ ή αν θα προτείνει κάποιο τη δημιουργία ενός άλλου πολιτικού σχηματισμού που να είναι συμβατός με τις ιδέες του.

Naftemporiki.gr