Skip to main content

O Έλον Μασκ απειλεί την Apple με εμπάργκο από τις εταιρείες του αν βάλει το ChatGPT στα προϊόντα της

Ο Αμερικανός μεγιστάνας θέτει ζητήματα ασφάλειας δεδομένων των χρηστών

Η μεγάλη είδηση στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple την Δευτέρα το βράδυ, το Worldwide Developers Conference, ήταν η ανακοίνωση ότι η εταιρεία προωθεί πρότζεκτ τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Apple Intelligence και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συμφωνία συνεργασίας με την OpenAI για την αξιοποίηση του ChatGPT στο ψηφιακό βοηθό Siri της Apple αν κάποιος χρήστης των προϊόντων της Apple το επιθυμεί.

Η ανακοίνωση αυτή έφερε την άμεση και έντονη αντίδραση του Ελον Μασκ ο οποίος διεμήνυσε δημόσια και προσωπικά στον επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ ότι αν η Apple προχωρήσει σε αυτή την συμφωνία τότε θα απαγορέψει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών της Apple (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ.) στις εταιρείες του (Tesla, Space X, Neuralink, Boring Company, Χ (πρώην Twitter), x.AI κ.α.).

Ούτε οι επισκέπτες

Σε μια σειρά αναρτήσεων ο Μασκ μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με το εάν η Apple και η OpenAI θα προστατεύσουν τις πληροφορίες των χρηστών. Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενσωμάτωση λογισμικού μεταξύ των δύο εταιρειών «μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας» και είπε ότι η Apple «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει».

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι ικανή να φτιάξει δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αλλά παράλληλα λέει ότι μπορεί να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!» ανέφερε ο Μασκ.

Ο Μασκ απάντησε απευθείας σε μια ανάρτηση του Τιμ Κουκ χαρακτηρίζοντας «ανατριχιαστικό πρόγραμμα παρακολούθησης» το ChatGPT και αναφέροντας ότι αν η Apple το ενσωματώσει στα προϊόντα της θα απαγορέψει τη χρήση των συσκευών της Apple στις εταιρείες του και επιπλέον θα ζητά από όσους επισκέπτες εισέρχονται για οποιονδήποτε λόγο στις εταιρείες του και έχουν iPhones ή άλλες συσκευές της Apple μαζί τους να τις αφήνουν στην είσοδο.

Η Apple που κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη ανέφερε ότι η εταιρεία αναπτύσσει τα δικά της προγράμματα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ότι το ChatGPT θα είναι μια προαιρετική επιλογή για τους χρήστες των προϊόντων της.

Naftemporiki.gr