Skip to main content

Πετυχημένη δοκιμή υπερηχητικού drone υπόσχεται επανάσταση στις αερομεταφορές (βίντεο)

πηγή φωτό, (Venus Aerospace)
Στην εικόνα το drone λίγο πριν απελευθερωθεί από το αεροσκάφος και πετάξει με τον πυραυλοκινητήρα του

Το αυτόνομο σκάφος πέταξε με ένα νέο πυραυλοκινητήρα

Η Venus Aerospace ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή ενός επαναστατικού πυραυλοκινητήρα. Ο αποκαλούμενος «περιστρεφόμενος πυραυλοκινητήρας έκρηξης» (RDRE) τοποθετήθηκε σε ένα drone αναπτύσσοντας ταχύτητες πολύ κοντά στο φράγμα του ήχου. Στόχος της Venus είναι να κατασκευάσει εξαιρετικά γρήγορα επιβατηγά και γενικότερα εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιώντας αυτόν τον νέο τύπο κινητήρα.

Σούπερ ταχύτητα

Στη δοκιμαστική πτήση ο πυραυλοκινητήρας τοποθετήθηκε σε ένα drone μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 136 κιλά.  Το drone τοποθετήθηκε με τη σειρά του σε ένα αεροσκάφος Aero L-29 Delfín το οποίο σε ύψος περίπου 4 χιλιάδων μέτρων απελευθέρωσε το drone με σκοπό αυτό να ενεργοποιήσει τον πυραυλοκινητήρα του και να πετάξει όπως και συνέβη.

Το drone πέταξε με ταχύτητα περίπου 1,100 χλμ./ώρα για απόσταση 16 χλμ. χρησιμοποιώντας μάλιστα όχι το σύνολο αλλά το 80% της διαθέσιμης ώθησης του RDRE. Η επιτυχημένη πτήση απέδειξε τη βιωσιμότητα του RDRE και των σχετικών συστημάτων πτήσης δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις αερομεταφορές.

Naftemporiki.gr