Skip to main content

H Tesla και ο κινεζικός γίγαντας Didi βγάζουν στους δρόμους ρομποταξί

Η εποχή των αυτόνομων οχημάτων μεταφοράς επιβατών ξεκινά

Είναι αρκετές πια οι εταιρείες, μεγάλες και νεοφυείς, που αναπτύσσουν τεχνολογίες και οχήματα που κινούνται αυτόνομα και λειτουργούν ως ταξί. Κάποια από αυτά τα οχήματα έχουν μάλιστα πάρει άδεια δοκιμαστικής λειτουργίας στις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται αυτή η νέα αγορά προσελκύει το ενδιαφέρον κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και των υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών. Με διαφορά λίγων ημερών η Tesla και η κινεζική Didi Global, η εταιρεία πίσω από την δημοφιλέστερη παγκοσμίως πλατφόρμα υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την παραγωγή των δικών τους ρομποταξί.

Το χρονοδιάγραμμα

Την αρχή έκανε ο ιδιοκτήτης της Tesla, o Ελον Μασκ, που με ανάρτηση του ανέφερε ότι τα πρώτα ρομποταξί της Tesla θα κάνουν την εμφάνιση τους στις 8 Αυγούστου.  Ακολούθησε η Didi η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων GAC Aion για την παραγωγή ρομποταξί τα πρώτα εκ των οποίων θα κάνουν την εμφάνιση τους το 2025. Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα μεταφοράς επιβατών της Didi έχει 550 εκατ. χρήστες.

Naftemporiki.gr