Skip to main content

Γεύμα στα αστέρια με… αστέρια Μισελέν (βίντεο)

Βραβευμένος σεφ θα δημιουργήσει διαστημικό μενού

Η υψηλή γαστρονομία στοχεύει πλέον σε νέα… ύψη με βραβευμένους με αστέρια Μισελέν σεφ να σερβίρουν τα πιάτα τους σε εστιατόρια που οι πελάτες τους θα γεύονται τις δημιουργίες τους έχοντας θέα τη Γη ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα του διαστημικού τουρισμού.

Ένα γεύμα πολλών αστέρων στην άκρη του Διαστήματος: αυτό είναι το στοίχημα του σεφ Ράσμους Μουνκ, με ορίζοντα το 2025, που στοχεύει να οδηγήσει τη δανέζικη γαστρονομία σε μια νέα διάσταση, ανακοίνωσε σήμερα το εστιατόριό του. «Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί πάνω στο διαστημικό σκάφος Neptune της Space Perspective (…) όπου έξι επιβάτες θα επανακαθορίσουν τη γαστρονομία απολαμβάνοντας το γεύμα μιας ολόκληρης ζωής παρατηρώντας την ανατολή του Ήλιου στην καμπύλη του πλανήτη μας», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το εστιατόριο Αλχημιστής, βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.

Το εστιατόριο αυτό αποτελεί μέρος της νέας γαστρονομικής σκηνής στη Δανία, η οποία ήταν ανύπαρκτη πριν από δύο δεκαετίες και που πλέον εγκωμιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την εφευρετικότητά της. Καταβάλλοντας το ποσό των 495.000 δολαρίων ανά εισιτήριο (453.000 ευρώ), οι έξι τουρίστες θα επιβιβαστούν για έξι ώρες σε μια διαστημική κάψουλα με συμπίεση, η οποία θα υψωθεί στην στρατόσφαιρα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας χάρη στο SpaceBalloon, που προωθείται με κυψέλες υδρογόνου.

Ο 32χρονος Ράσμους Μουνκ, που δηλώνει παθιασμένος θαυμαστής του Διαστήματος, θα συμμετάσχει στο ταξίδι. Υποσχέθηκε ένα μενού εμπνευσμένο «από τον ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος τα τελευταία 60 χρόνια στην ιστορία της Ανθρωπότητας και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία μας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο».

Μοναδικός περιορισμός, δεν θα μπορεί να “πυρπολήσει” τα εδέσματα, σερβίροντάς τα φλαμπέ. Πολλά στοιχεία θα προετοιμαστούν στην κουζίνα του σκάφους απ΄ όπου θα απογειωθεί η κάψουλα, διευκρίνισε ο Αλχημιστής, το πέμπτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με τον οδηγό World’s Best 50 Restaurants.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ